Eindelijk weer!

  -   Dames
Cas Xtreme
Onze ladies van Xtreme hervatten hun competitiezonderg 6 februari met een uitwedstrijd tegen Cas Ladies

Wedstrijdverslag Cas Ladies – HRC Xtreme Zondag 6 februari 2022 door Izabella

Voordat we vertrokken wisten we al dat het niet makkelijk zou worden. We gingen met slechts 13 speelsters richting een moerassig veld van Castricum, waar zij ons met 18 speelsters op stonden te wachten. De omstandigheden waren verre van ideaal, maar we waren vastberaden om strijd te leveren.

Eenmaal op het veld hadden we er eigenlijk wel heel veel zin in. Het stopte met regenen en de warming up en de teamrun gingen goed. Dat was al heel wat want een aantal speelsters stonden op andere posities en er waren ook een aantal nieuwe speelsters mee.

De wedstrijd begon met een moment stilte wegens een overlijden bij Cas en toen de kick off. Wij ontvingen, maar de bal ging geen 10 meter dus we kregen een scrum, die wij wonnen. Dat gaf vertrouwen.

Na een aantal fases kregen wij een penalty en onze scrumhalf Hannah kickt de bal, maar die bereiktte helaas de uitlijn niet en Castricum kreeg bal. Door het slechte veld belandden we in scrum na scrum. Hier ging het een aantal keer mis omdat de scrum de hele tijd draaide. Wij wisten uiteindelijk te winnen, het maar na een paar seconden kreeg Castricum weer een penalty mee en kozen ze voor een lineout. Door een break in die lineout, scoorde Castricum, al ze raken de conversie niet (5-0).

In de volgende fase van de wedstrijd kregen we heel veel penalty´s tegen, maar onze dames bleven vechten. Helaas scoorde Castricum weer een try door pick-up and go´s op onze 5 meter. Deze keer raaktenze de conversie wel. 12-0 en al snel opgevolgd door de 19-0.

Hierna ging het wat beter, ook al verloren we een aantal line-outs. Uiteindelijk kregen we een penalty. We namen de bal meteen en gingen voor de maul. Castricum kreeg vervolgens een scrum op hun 5 meter lijn, die wij wonnen. De bal werd uitgespeeld maar de natte bal gleed uit onze handen en er volgde weer een scrum op de 5 meter lijn. Deze won Castricum. Na een paar acties hadden ze weer een scrum, deze keer op hun 22. Een aantal keer kwamenwe erg dicht bij hun try line, maar we weten hem helaas niet af te maken. Cas wel, het stond dus inmiddels 26-0. Hierna volgden er veel knock-ons, van beide kanten en gingen we de rust in.

Bij halftime waren we positief, want we stonden al de hele tijd met 2 speelsters minder en we vochten hard. We gingen vol gemotiveerd de 2e helft in. En wat ging het lekker in de 2e helft!

Fleur stal de bal in de 1e ruck van de 2e helft. Uiteindelijk volde daar een scrum voor ons uit, maar door een harde push kreeg Castricum de bal in een nieuwe scrum. Daarna kregen wij een penalty en daarna weer een nieuwe omdat Castricum geen 10 meter afstand nam. We gingen voor de lineout, maar de bal werd door ons niet recht ingegooid, dus nieuwe lineout, Castricum bal. Maar ze maakten al best snel een knock-on en de bal was weer bij ons. Daarna was het penalty na penalty voor beide teams. Uiteindelijk is er een scrum voor HRC en die werd ook gewonnen en de bal werd naar voren gekickt, maar Castricum ving deze bal. helaas HRC vocht op de 5 meter en er volgde weer een scrum hebben die we wel wonnen, maar de bal ging helaas toch verloren.

En toen werd het weer even heel spannend want Castricum stond 10 minuten lang op onze 5 en ze kwamen er maar niet doorheen. Uiteindelijk was een try held-up door Do.

Vanaf dat moment werd het weer weer slecht, het begon ijs te regenen. Hier scoorde Castricum hun eerste en laatste try van de 2e helft. De captains besloten samen met de ref de wedstrijd rond de 70e minuut te eindigen. Het was mooi geweest.

Iedereen blij door de harde strijd en helemaal onder de modder.

We zijn heel trots, ook al hebben we verloren, aangezien we zo hard hebben gevochten met 13 mensen.

Eindscore 31-0

Onze woman of the match: Anne
Castricum´s woman of the match van HRC: Do

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement