Eerste winst binnen

  -   HRC 1
uitslag HRC 1 vs ~Oysters
Wedstrijdverslag uitwedstrijd HRC 1 vs Oysters 1

Goed gemutst en vol van verwachtingen vertrokken wij, mijn broer Adriaan en ikke, naar Oisterwijk om de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen van ons eerste team te zien.

Hoewel we ruim op tijd vertrokken waren kwamen we maar net op tijd voor de k.o. aan; oorzaak de nodige files (bbrrrrrrr).

De Oysters wisten ons aardig onder druk te zetten de eerste 10 minuten en m.n. in de setscrums hadden we het moeilijk. Geleidelijk kreeg HRC 1 meer en meer greep op het verloop van de wedstrijd en groeide het vertrouwen en kregen de toeschouwers flitsende aanvallûh van de HRC.1 te zien.

In de 16de minuut was het Floris Dullemond die de 1ste try scoorde en daarmee het ijs brak en 0 – 5 op het scorebord toverde.

Nog 5 try’s scoorde de HRC tijdens het verloop van de wedstrijd; de een nog mooier dan de ander. Deze kwamen op naam van nogmaals Floris Dullemond, Jasey van Kampen (2x) en Jordi Hop (2x). Davíed Weersma wist de try’s 4x te converteren. 

Oysters kwamen door 2 penalty kicks en 2 try’s tot 20 punten en zo eindigden we de wedstrijd met 20 – 38.

HRC heeft een sterke selectie en heeft zeker potentie tijdens het verloop van de competitie beter te worden. Vol verwachting gaan we het volgen.

Volgende week, zaterdag 23 september, speelt het eerste THUIS tegen de winnende finalist van het vorig seizoen: Eemland.  KICK OFF 16u30. Dat belooft een spannende wedstrijd.

De wedstrijd wordt voorafgegaan door het future team, ook tegen Eeemland future, om 14u30.

Kom allen kijken!!!

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement