Eerste hulp

  -   Nieuws
EHBO cursus
Verslag van de EHBO cursus

Op 26 en 28 september zijn er weer cursussen (rugby) EHBO gegeven op de club. Deze cursussen worden geregeld door Edwin Straatman en zijn bedoeld voor o.a. onze vrijwilligers langs de lijn. Goed te weten dat hier aandacht voor is, maar wat leer je nu al op zo’n cursus? We vroegen het de teammanager van de Colts: een van de cursisten.

De dinsdag EHBO workshop voor trainers en teammanagers/teamouders van de GTBM en CJC – een groep van 8 personen – bestond vooral uit trainers en een enkele teammanager.

We hebben gekeken naar blessures die voor kunnen komen bij de rugby en hoe daarbij te handelen. Wanneer doe je zelf iets, wanneer verwijs je speler door naar arts en wanneer bel je 112.

Veder bespraken we wat de rolverdeling bij blessures is tussen trainer/coach en teammanager. Het is belangrijk om daar afspraken over te maken! De EHBO tas is ook besproken; wat hoort daarin te zitten, wie houdt de inhoud bij en wie heeft hem bij zich bij de wedstrijden. Dat de (aangevulde) EHBO tas een vanzelfsprekend item moet zijn langs de lijn bij alle wedstrijden, bleek een punt dat nog wel wat extra aandacht mag krijgen.

Als laatste hebben we uitleg gekregen over reanimatie en het AED apparaat. Dit stond eigenlijk niet op het programma, maar op verzoek is het toegevoegd. Zeer interessant en zo waardevol.

Dat gold trouwens voor de hele workshop! Het is en blijft belangrijk om hier vanuit HRC met elkaar blijvend aandacht aan te besteden.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement