Eerste Guppentoernooi

  -   Nieuws
Verslag van het eerste Guppentoernooi van het seizoen

Afgelopen zondag was het zover. Het eerste guppentoernooi van het seizoen. Voor vele Guppen was het überhaupt het eerste toernooi. Gesteund door vertrouwde HRC gezichten, die altijd voor een toernooi te porren zijn, maar ook nieuwe trainers en coaches, konden onze guppen in twee teams in Voorburg de strijd aan gaan met teams uit Delft, Rotterdam en een Brabantse combi van Dukes en BRC én natuurlijk VRC zelf.

Over vier verschillende rondes, met vier verschillende oefeningen, werden de guppen op de proef gesteld. Achter een gekickte bal aan rennen en die terug brengen is natuurlijk super, maar ook heerlijk chaotisch. Bij overlopertje (octopussen volgens VRC) konden we de kracht van de Haagsche muur meteen tonen en tagjes grijpen. Ditzelfde was ook het geval bij een echt potje Tag rugby. De Haagsche muur is niet te slechten, maar de aanvalslijn van onze guppen is wervelend snel, met heuse sidesteps, verrassende scissors en loops en véél try’s. Ook het poortje werd niet vergeten. De afsluitende stormbaan heeft vooral heel veel mooie gefotografeerde duik-try’s opgeleverd.

De dag werd voorzien van fruit, limo en natuurlijk een broodje knak als afsluiter. De klap op de vuurpijl moest toen nog komen want de guppen hebben allemaal een echte medaille verdiend. Deze werd met gepaste trots in ontvangst genomen en later aan de meegereisde supporters getoond. U begrijpt dat onze guppen de volgende dag op school het hoogste woord hadden en terecht natuurlijk. Al met al was het een heel geslaagd toernooi en zijn wij (guppen, begeleiding en supporters) VRC dankbaar voor de goede organisatie.

Conclusie is dat het naar meer smaakt en dat we de potjes “echt” (Tag) rugby het leukst vinden.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement