Eenrichtingsverkeer

  -   HRC 2
Tovaal
Wedstrijdverslag Tovaal 1 vs HRC 2

10.15 vertrok het team in een stoet auto’s richting Goes. Hoewel het best koud was in het Zeeuwse, was het veld goed genoeg om te ballen.

Nu stonden de gastheren van Tovaal onder aan de lijst en lag het dus in de lijn der verwachting dat de winst mee terug naar Den Haag zou komen, maar de eerste try liet even op zich wachten. In de 20ste minuut wist Wiebe van der Knaap het ovaal echter voor HRC over de lijn te brengen en kickte Koen Molier de conversie tussen de palen ( 0-7).

In de rest van de eerste helft vielen de tries min of meer met de regelmaat van de klok:

– 22ste minuut Toots Zwaanswijk (Koen zat deze keer mis, 0-12);

– 26ste minuut Tobias Geurts en helaas weer geen conversie (0-17);

– 31ste minuut Jelle Straatman nu met conversie (0-24);

– 33ste minuut Wiebe zijn tweede en Koen liet de bal weer tussen de palen verdwijnen zodat er met een 0-31 stand even gepauzeerd werd.

Na rust pakte HRC 2 de draad meteen weer op. In de 3de minuut van de tweede helft pakte ook Niels Hirdes een try mee (ook die werd geconverteerd dus 0-38). Nog geen minuut later was het de beurt aan Filemon Schöller (met conversie 0-45), gevolgd door tries (en wat conversies) van Floris Dullemond en Wiebe en Niels (die er en beiden 3 scoorden deze pot) totdat het 0-81 stond en de ref affloot.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement