Een wat apart weekend

  -   Colts
Colts 3 in Roosendaal
Wedstrijdverslagen HRC Colts 13/11

Ons 3e Colts team mocht (voor een zaterdag) vroeg uit de veren, want het werd om 13.00 voor een kick off in Roosendaal verwacht. Om 12 uur stipt was het enthousiaste team 3 in Roosendaal aanwezig en klaar het op te nemen tegen de combinatie RC Tovaal en RC Roosendaal. Helaas stonden ze voor een dicht clubhuis en was er geen tegenstander te bekennen….

Via wat heen en weer gebel, bleek uiteindelijk dat het clusterteam van ZeBra Tovaal/RCC de avond ervoor per e-mail aan onze wedstrijdsecretaris Senioren een verplaatsingsverzoek had ingediend wegens teveel Covid besmettingen. Team 3 mocht dus rechtsomkeert maken en weer de auto in richting Den Haag. Ze hopen op een inhaalwedstrijd, maar dan wel op HRC! (Voor de stand in de Shield poule B klik je hier)

Colts 2 speelde uit in Almere tegen het cluster Bulldogs/Zwolle. Hieronder vind je hun verslag (en voor de stand in de Bowl poule A klik je hier)

Het was een wat miezerig weertje toen we de auto in stapte. Gelukkig werd het onderweg steeds beter en uiteindelijk kwamen we met een mooi dun zonnetje aan in Almere, alwaar een prachtig veld op ons lag te wachten. Vooraf in de kleedkamer was het team niet echt gefocust. Hoop herrie, niet luisteren….het was een gezellig zooitje. Leuk, maar om zo de wedstrijd in te gaan, is niet ideaal….

Gelukkig was daarvan op het veld uiteindelijk niet veel meer van te merken; de spelers hadden zich tijdens de warming-up goed weten op te peppen, al begonnen de wedstrijd toch wat rommelig en golfde het spel heen en weer. Uiteindelijk wist we na een minuut of 8 de eerste try te drukken en dat bleek later ook de enige try van de eerste helft te zijn.

Tijdens de rust sprak de Captain wijze woorden, door aan te geven dat fysiek veel grotere en zwaardere spelers heel anders aangepakt moesten worden…. En zo geschiedde…. In de tweede helft kregen Colts 2 eerst nog een try tegen 5-5, maar na deze wake-up call kwamen onze Colts veel beter in hun spel en werden snelheid en techniek de sterkste wapens. Zo stond het 3 minuten later 5-10, 10 minuten later 5-15, nog eens drie minuten daarna 5-20 en weer 6 minuten daarna uiteindelijk 5-25. Zoals jullie zien geen conversies, maar dat lag hoogstwaarschijnlijk aan het feit dat we onze kicking tee waren vergeten en een ‘vreemde’ tee moesten gebruiken….

Al met al een mooie en sportieve wedstrijd en gezien het feit dat er maar 1 reservespeler aanwezig was, mogen we blij zijn dat iedereen heel is gebleven en we de wedstrijd goed hebben kunnen uitspelen.

Colts 1 speelde thuis tegen ‘t Gooi. Gegeven de eerste wedstrijd was er geen reden om een extreem zware pot te verwachten, maar Gooi heeft op een of andere manier wel het vermogen om HRC slecht te laten spelen. Dat was deze zaterdag niet anders. Onverwacht bleek er uncontested gespeeld te moeten worden en daarmee wordt er een wapen van de Haagse geëlimineerd en leek ook het heilige vuur niet echt te ontbranden. En voor het overige laten we graag het woord aan man of the match:

Hoi ik ben Mats, man of the match van de wedstrijd tegen ‘t Gooi.

Op dinsdag en donderdag hebben we tijdens de training hard aan onze breakdown en aan support play gewerkt. ‘T Gooi is altijd wel een lastige tegenstander voor ons, dus we wisten dat het geen makelijke wedstrijd ging worden. Het was zaak onze focus voor en tijdens de wedstrijd in stand te houden.

Tijdens de wedstrijd hadden wij een erg sterke verdediging en gaven we bijna geen kansen weg aan onze tegenstander. Het lukte goed door Gooi’s verdedigende lijn te breken maar veel try-maakende offloads werden gemist. Voor volgende wedstrijd moeten we onze ball handling echt verbeteren.

Uiteindelijk kwamen wij tot de matige score van 29-0. Er had meer in gezeten en we zullen er volgende week harder tegen aan gaan in onze wedstrijd tegen de Dukes.

De stand in de Cup poule vind je hier.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement