Een redelijke off-day

  -   HRC 3

Wedstrijdverslag HRC 3 – Thor 1 (Eindstand 3 – 31)

Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen Thor op het programma. Deze heren studenten kennen we goed uit de vorige jaren. Fitte gasten die snel willen spelen, een beetje het tegenovergestelde van ons. Op deze wedstrijd stond wat spanning, want bij winst konden wij ons veilig spelen voor de Cup poule van onze competitie. Dus we hadden een aardig varkentje te wassen. Zo makkelijk als het ging tegen Pluisje en zijn vriendjes vorige week zal het niet worden.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het Thor wat domineerde. We werden zeker niet over powered, maar we zaten geen moment in ons spel. De eerste helft van onze kant was slordig, veel ballen die niet aankwamen, baldragers die geïsoleerd in contact liepen. Eigenlijk het tegenovergestelde van wat willen spelen. Thor maakte dan ook dankbaar gebruik van onze fouten, maar het ging niet vanzelf voor de heren studenten. Fysiek ging het gelijk op en onze line-outs en scrums gingen goed. Maar stukje bij beetje wist Thor de gaten in de verdediging te vinden en met rust stonden zij met 0 – 12 voor.

In de rust keken we elkaar in de ogen en sfeer was grimmig, net als het weer trouwens. We wisten dat we diep moesten graven om nog een goed resultaat te halen. Twee try’s en we zouden er weer een wedstrijd van maken. We kregen vroeg in de 2e helft een penalty voor de palen en we gingen voor de drie punten. Thor sloeg direct terug met een try en nam daarna weer het heft in handen en ze bouwden geleidelijk hun voorsprong uit. De laatste paar minuten konden we eindelijk meer structuur in het spel brengen met meerdere fases vanuit pick and go’s. We hadden denk ik wel een try verdiend, maar zoals wel meer deze wedstrijd, er ging weinig goed.

De sfeer na de wedstrijd was niet opperbest om het mild uit te drukken. We hebben nog ruimte om ons veilig te spelen, maar we hebben komende weken op de training ook wat werk te doen. Ons nieuwe gameplan moet beter tot uitdrukking op het veld. Wij hebben er vertrouwen in dat dit goed komt.

Bromberend,

Mark

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement