Een paar minuten te kort

  -   HRC 1
uitslag Gooi 1 HRC 1
Het wedstrijdverslag van ons Eerste uit tegen ‘t Gooi 1

Na 4 weken van competitie stilstand wegens internationale verplichtingen vertrokken we vol goede moed naar Naarden waar ons een geduchte tegenstander opwachtte. Een zware battle in het vooruitzicht, maar we waren gemotiveerd tot in den botten.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd kregen we echter te maken met een ijzersterke tegenstander die ons op alle fronten afblufte. HRC kreeg geen balbezit, was er vaak net een stapje te laat bij in het losse werk en zowel in de line out als in de scrum werden we onder druk gezet. In de 10de minuut wist ‘t Gooi onze try line te passeren en scoorde ze hun 1ste try: 5 – 0.

HRC kwam vervolgens wat beter in hun spel en kreeg wat meer grip op de wedstrijd. Alert reageren van Jordi Hop resulteerde in een interceptie try onder de palen en de conversie van Joshua Kessler was geen probleem. Zo stond het na 23 minuten 5 – 7.

‘t Gooi wist de druk echter weer aanzienlijk op te voeren en dat leidde in de laatste 10 minuten van de eerste helft tot maar liefst 3 tegen try’s. De ruststand was 22- 7.

De tweede helft tapte HRC uit een ander vaatje en speelde veel agressiever. Dat leidde tot veel aanvallen en dreiging. Helaas moesten we drie spelers vervangen wegens blessures wat ook enige invloed op het spel had. HRC knokte desondank door en wist ‘t Gooi regelmatig in de verdediging te drukken. In de 68ste minuut wist Siem Noorman het collectief te belonen met een try 22 – 12.

HRC bleef sterk aandringen maar ‘t Gooi wist van geen wijken. In de allerlaatste minuut kreeg HRC nog een penalty recht voor de palen welke Björn Dolman verzilverde en zo werd de eindscore 22 – 15. Deze uitslag leverde de HRC als nog een punt op, maar hadden we nog wat extra minuten gehad.…

Het is loei spannend op de uitslagen tabel: Haarlem en Eemland voeren de lijst aan met ieder 28 punten gevolgd door HRC en ‘t Gooi met elk 27 punten, Dukes 19 punten en Castricum 13 punten.

Zaterdag 11 maart treedt ons 1ste aan tegen Eemland een wedstrijd die we moeten winnen. Bovendien hebben we nog een appeltje met hullie te schillen gezien het “onterechte” verlies (10-7) aldaar. Kom op mannûh jullie kenne ‘t.

Het 2de team speelt een ijzersterke competitie en wist hun uitwedstrijd weer winnend af te sluiten met 10 – 39. Op weg naar promotie!!!

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement