één ooievaar en twee bokken op een schip

  -   Nieuws
HRC levert al jaren goede spelers die mee kunnen in het buitenland; binnen die groep hoort Zeno Kieft tot de buitencategorie. Lees zijn bericht aan de jarige

Geachte leden, spelers, speelsters, vrijwilligers en vrienden van HRC,

Bij deze wil ik iedereen feliciteren met het achtentachtigen jarig bestaan van onze mooie club! Zo’n feestelijk moment als dit is een mooie kans om te reflecteren, te delen wat de Haagsche Rugby Club voor mij heeft betekend en wat ik daarvan altijd bij mij heb gehouden op mijn weg naar de top. 

Maar voor alle nieuwe rugby vrienden, zal ik mijzelf eerst kort voorstellen. Mijn naam is Zeno Kieft en ik speel al meerdere jaren in de hoogste Franse professionele competitie – de TOP14 – bij Stade Rochelais als Flanker. Mijn rugby carrière is begonnen toen ik als 11-jarige avonturier op zoek ging naar een sport die bij mij paste. Mijn eerste kennismaking met rugby is iets dat ik nooit meer zal vergeten. Na positieve berichten van kennissen over de Haagsche Rugby Club, besloten mijn broer (Floris Kieft) en ik om een training uit te proberen. Ik kan voor ons allebei praten dat die avond voor heel veel goeds heeft gebracht en dat we daarna alleen nog vroegen naar meer van dit. Het warme welkom, de directe actie en interactie, in de modder rollen, spelletjes spelen, stoeien en een sterk teamgevoel; wat een perfecte combinatie en een garantie voor veel plezier is dat als je 11 jaar oud bent! Nou ja, dat geldt nog steeds, ook als je bijna 30 bent….

Uit deze geweldige kennismaking met de sport, kwamen andere mooie dingen voort. Het team waarin ik terecht kwam in de Mini’s, groeide uit naar een trouwe groep broeders. De sterke band die we hebben, heeft voor veel mooie herinneringen gezorgd op het veld, maar vooral ook mooie momenten daaromheen. De club was voor ons een plek waar we een passie deelde, maar ook een plek waar we opgroeide. De kattenkwaad en puberale ongein gingen gepaard met de discipline die noodzakelijk was voor goede prestaties en de wil om zo veel mogelijk uit de sport te halen. Hier is bij mij de intense drive naar uitdagingen gekweekt; mijn zoektocht, de wil en de inzet om de grenzen van mijn eigen kunnen te zoeken, zijn hier ontstaan.

HRC heeft mij altijd een familiegevoel gegeven. Het was een plek waar iedereen elkaar kende. Daarbij was iedereen bereid om de mouwen voor elkaar op te stropen, of iemand te ondersteunen zonder er over na te denken; je wist immers dat de ander hetzelfde voor jou zou doen. Ik denk niet dat deze warme en breed gedeelde clubliefde vanzelfsprekend is. Hier zit een geschiedenis achter en waardes die met de tijd aan het shirt en de kleuren zijn gegeven. Waardes als respect, solidariteit, inzet en doorzettingsvermogen zijn voor mij sterk aan HRC verbonden. Het is dan ook belangrijk dat de geschiedenis leeft en zichtbaar is. Die geschiedenis is voor mij altijd waardevol geweest en schetst een nog beter beeld van de mooie club waar ik deel van uit mag maken.  

Tegenwoordig heb ik de eer om, al 10 jaar lang, een prachtig shirt te dragen met een schitterend schip erop. Dit schip heeft voor mij een symbolische en persoonlijke betekenis. Maar ik weet, wanneer ik voor de wedstrijd het shirt over mijn schouders trek, dat er altijd één ooievaar en twee bokken mee varen in dat schip.

Hopelijk tot snel in het mooie nieuwe clubhuis voor wat actie, verhalen, lol en liederen, wat 88-jaar dat moeten we (later) zeker nog vieren.

Met Ovale groet,
Zeno Kieft

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement