Een mooie Novemberdag…

  -   Cubs
Het wedstrijdverslag van de Clash tussen de HRC Cubs en Mini's, op zaterdag 28 november

Het is 28 November, 11.30 uur op HRC en de sportieve spanning die in de lucht hangt is te voelbaar.

Ik heb dit al eerder meegemaakt toen we in London de ‘Clash of the Century’ meemaakten. Een stads derby waarbij twee verschillende clubs, gevestigd op hetzelfde terrein, tegen elkaar speelden in de competitie. Het bruist dan, het geroezemoes op de club gaat over die ene wedstrijd en de voorbereidingen zijn in volle gang.

Toen, 28-4-2019, speelden de London Scottish tegen Richmond F.C. en ik had kunnen regelen dat onze Mini’s in de rust, een wedstrijd speelden voor de 2.000 enthousiaste rugby toeschouwers. Een wedstrijd om nooit te vergeten, een ervaring voor het leven.

Terug naar afgelopen zaterdag…. Samen met Joppe Verhoeff en alle betrokken trainers hebben we toegewerkt naar onze ‘Clash of the Century’, HRC-stijl. Een fijn team van de Mini’s tegen team Groen van de Cubs. Waarom? Nou gewoon…. omdat het kan en we zoveel mogelijk variatie willen aanbieden aan alle jeugd spelers die gelukkig nog mogen rugbyen.

Een beetje douw op het veld en een schraal zonnetje maakten de omstandigheden perfect. Onze kids met gezonde spanning in het lijf, klaar om te rugbyen, het perfecte plaatje. De kers op de taart was een heuse live-stream met enthousiast verslag van deze derby, voor de ouders die thuis mee wilden genieten van onze Clash.

En een Clash werd het. De Cubs speelden hun beste spel en de Mini’s stegen boven zichzelf uit.

Wat een genot om weer eens gejuich te horen vanaf de tribune waar een schare van enthousiaste Mini supporters zich liet horen. Iedereen heeft genoten van prachtig rugby, de broodnodige variatie heeft gewerkt en de kids hebben gespeeld voor wat ze waard waren.

Het moment dat het hardst werd gevierd was een zwaar bevochten try van de Mini’s die na 9 fases van aanvallen (ik kan me één fase vergist hebben) de verdediging van de Cubs vermorzelden. Het gejuich was over het hele terrein te horen. Terecht, want wat een spirit, wat een mooi moment. Dit was weer even genieten, net alsof je tegen een andere club speelt.

De uitslag van deze Clash,….ach, wees eerlijk…, wat doet het ertoe. Het was duidelijk winst voor heel HRC.

Deze ‘Clash of the Century’ gaat ongetwijfeld mee in de mooie ervaringen van de Mini’s en de Cubs die speelden. Zij hebben genoten, ik ook en de Mini trainers nog veel meer begreep ik uit een super fijn appje van Joppe.

Heb je deze Clash gemist? Geen nood, want 5 December staat er een nog rugby cadeautje gepland. Het Cubs Team Rood speelt dan tegen de andere tweede jaars Mini’s. Ik kijk er nu al naar uit!

John Verheggen

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement