Een maatje te groot

  -   HRC 3
hrc 3 vs te werven

Wedstrijdverslag The Hookers Espoirs – HRC 3 (Eindstand 63 – 7)

Afgelopen zondag stond de zwaarste wedstrijd van deze seizoensfase op het programma tegen de Hookers. In de eerste fase gaven wij ze goed partij, maar uiteindelijk moesten wij op het einde buigen. We wisten wat we konden verwachten, wij zijn in de afgelopen maanden gegroeid, maar de Hookers hebben ook niet stilgezeten. Maar onze hoop was dat als wij ons spel konden spelen dat we er een goede wedstrijd van maken.

Concentratie!

Bij het eerste fluitsignaal begonnen de Hookers furieus, hoge druk op onze aanvallende lijn en meedogenloos wanneer wij een fout maakten. Na 20 minuten stonden ze al op een ruime voorsprong, maar we gaven ons niet gewonnen. We bleven ons spel spelen en we hadden zelfs een paar goede fases. Het was dan opeens ook Maurits die de bal wist op te pikken, om vervolgens vol gas richting de tryline van de Hookers te rennen om onze enige try te drukken, die professioneel werd bevorderd tot de volle zeven punten door Jona. Ter info, de enige kicker die deze wedstrijd een 100% kicking score had. Maar zoals gezegd, we kwamen steeds beter in de wedstrijd en konden de schade in de eerste helft redelijk beperkt houden.

Scrummen tegen Ereklasse props is ook leuk

In de tweede helft gingen wij weer vol de strijd aan met de Hookers en eerlijk is eerlijk, we deden alles wat we konden, maar de Hookers waren wel een maatje te groot. Ze trainen drie keer in de week, plus een zwemtraining. Derde Klasse onwaardig, maar toch, het resultaat liet zich wel zien. Een aantal van die gasten konden elkaar wel blind vinden. Dat gecombineerd met hun fitheid was bepalend voor de uitslag.

Rugby, it’s fantastic

Nu zal het weinigen verbazen dat wij voorwaartsen graag een grapje maken over de backs, maar zeker afgelopen zondag verdienen ze wel pluim. Leonardo stond als een bezetene te tackelen. Sebastian, die zijn debuut maakte, stond ook gewoon te tackelen alsof hij nooit wat anders had gedaan. Maar uiteindelijk verloren wij, enigszins geflatteerd, maar wel verdiend van een tegenstander die op een hoger niveau thuishoort.

Nog een scrum, omdat het kan

Komende zondag staat de derby tegen Te Werve op het programma, we spelen om 13:00 thuis op ons thuishonk. We hebben er zin in, de laatste wedstrijd was zwaarbevochten en dat belooft het zondag ook weer worden. Tot zondag!

Op je enkels,

Mark

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement