Een Lazarus ervaring

  -   Nieuws
HRC3

Wedstrijdverslag HRC 3 – USRS 3 (eindstand 50 – 0)

The Mighty Thirds had een stroeve start van het seizoen, de eerste twee wedstrijden verloren, de vorige wedstrijd tegen Gouda leverde ook wat blessures op. Kortom, de Haagsche Bok lag er redelijk gewond bij. Maar een gewonde Bok is een gevaarlijke Bok. Voor de wedstrijd was het doel duidelijk, vanaf het eerste moment kon Utrecht geen enkele notie van een goed resultaat geven. Wellicht met als tweede doel dat de WK finale van de avond ervoor niet al te veel in de benen zat. Met een donderende weersvoorspelling in het vooruitzicht gingen wij de strijd aan met Utrecht. Om toch even te reflecteren op die wedstrijd, Rassie Erasmus en Jacques Nienaber worden als tactische genieën gezien voor hun 7-1 split op de bank, zeven voorwaartsen en één back, maar bij the Mighty Thirds doen we dit al jaren. Wil het toch maar even gemeld hebben.

De God van de Donder was ons gunstig gezind, aangezien het weer prima was, maar de donder werd door ons op het veld gebracht. Vanaf de eerste minuut pakten wij Utrecht bij de strot en we lieten ze niet los. Enige waar ze gelijkwaardig waren was de scrum, maar in open spel en in de driekwartlijn waren wij verreweg de betere partij. Wij dachten al na een paar minuten de eerste try binnen te hebben toen Wouter met bal en al over het overblijfsel van een ruck sprong en de bal dacht te drukken, maar blijkbaar zag de ref een knock-on. Maar de toon was gezet. Een paar minuten later werd ons veldoverwicht ook beloond met de eerste punten door een try van onze nieuwe center Oscar en Martin promoveerde de vijfpunter tot de volle mep met zijn conversie. Utrecht wist niet waar ze het moesten zoeken en haalden alles uit de kast om ons af te stoppen. Maar dat ging ook gepaard met penalty’s en ze maakten het zo bont dat we zelfs een penalty try kregen. Dit wedstrijdbeeld blijft in de eerste helft. Wij bleven drukken en gedisciplineerd spelen en Utrecht kon alleen reageren.

In de rust heerste er een mooie kalmte, we stonden sterk, maar het was nog niet gespeeld. Dus ook in de tweede helft gingen we verder waar we gebleven waren. Utrecht bij de keel pakken en niet los laten. Bij Utrecht vloeiden de krachten steeds meer weg en wij bleven doordrukken. In de loop van de tweede helft merkten we wel dat de klad er een beetje in kwam. Wouter kreeg geel, we gaven steeds meer penalty’s en maakte een aantal slordigheidsfoutjes. Maar ondanks dat bleven we scoren en onze nieuwe winger Siemen wist zelfs twee keer te scoren, dus die heeft een Zoemba in het vooruitzicht. Gelukkig was onze wat mindere periode deze keer zonder gevolgen, Utrecht kwam er niet aan te pas afgelopen zondag. (Eindstand 50 – 0)

Ja mensen, dat voelt best lekker. Na twee verloren potten gelijk even toeslaan en de volle vijf punten pakken. Dit was een mooie generale voor de wedstrijd tegen Te Werve komende zondag. We mogen weer een harde Haagsche derby met ze uitvechten en met goed vertrouwen gaan wij de strijd met hen aan!

Tot slot, alle foto’s van de wedstrijd zijn gemaakt door onze nieuwe teamgenoot Darragh Furey, u kunt meer van zijn werk vinden op de website https://www.behance.net/darraghfurey

Hard en Laag,

Mark

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement