Een klein geluksmomentje samen

  -   Guppen
Guppen

Het clubhuis ligt er nog een beetje verslapen bij. Boven de velden hangt lichte mist. De zon komt net op en Robert heeft het koffiezetapparaat al aan de praat voor de eerste ronde bardienst van de dag. En dan hoor je gelach en het geluid van kleine rugbykicks op het pad. Roepend en springend rennen hordes kindertjes naar veld twee. Yes, het is weer zaterdagochtend, 8.15 uur. De Guppen verzamelen voor hun wekelijkse training onder leiding van hoofdtrainer Ashley en heel veel enthousiaste hulptrainers. Voor de ouders is het af en toe wel vroeg, vooral als de vrijdag ervoor een beetje gezellig was.

“Ik ben graag als eerste op het veld, dat is voor mij een klein geluksmomentje samen met mijn zoon” zegt Ashley als je hem over de vroege begintijd vraagt.

Sinds het eerste septemberweekend zijn de kleinste rugbyspelers weer van start. En deze lichting belooft veel talentjes voor de toekomst (Watch out Turven!). Er wordt al hard getackeld (natuurlijk op kussens en niet op elkaar), goed overgespeeld en in teamverband gedacht. Om dat verder te bevorderen hebben de Guppen op dit moment 4 sub-teams. Elk team mocht een dier en kleur kiezen en zo hebben wij nu: de Lila Luipaarden, de Gouden Leeuwen, de Regenboog Cheeta’s en de Rode Draken.

“Ik vind het natuurlijk belangrijk dat mijn zoon vooral plezier heeft aan de sport, maar ben ook blij dat het daarnaast ook om rugbywaarden en – normen gaat zoals respect voor je tegenstander en elkaar helpen. Heel leuk om te zien dat de trainers hier ook aandacht aan besteden” (een vader langs het veld).

Dat we al een goed team zijn met de spelers, staff en ouders bij de Guppen blijkt ook uit het feit dat iedereen nog graag even blijft hangen bij de limonade en fruit achteraf. De derde helft is namelijk ook één van de mooie rugbytradities.

Wil je een keer komen kijken wat de allerkleinsten al kunnen? Je bent van harte welkom langs het veld – met een lekkere koffie die met liefde door de guppenbardienst wordt bereid.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement