Een glorieuze zaterdag

  -   HRC 1
HRC vs RC Eeemland
Het wedstrijdverslag van HRC 1 vs RC Eemland 1

Om 12 uur op de club voor de nodige voorbereidingen. De sponsorcie had alle clubsponsors en leden van de “Club van 100” uitgenodigd voor een heerlijke lunch, verzorgd door Gransjean wijnen en delicatessen, vergezeld van lekkere wijnen, bier en ook water.

Voorafgaand aan de lunch was Sijmen Philips, voorzitter van de stichting “saving lives, protecting people” (www.protectukraine.nl), uitgenodigd om het doel van deze stichting toe te lichten. Een boeiend verhaal.

Tijdens de lunch werd door de oud-aanvoerder van het Nederlandse Rugby Team Dirk Danen aandacht gevraagd voor de Harde Leerschool, waar HRC al jarenlang nauw mee samenwerkt.

Het was een zeer geslaagde en gezellige lunch met een gemêleerd gezelschap en waar iedereen zich met iedereen onderhield én dat was de bedoeling.

Maar om 15u00 was het hoofdgerecht: HRC vs. RC Eemland; de laatste wedstrijd van de competitie waarin de ranking van de teams m.b.t. de ½ finales bepaald zal gaan worden.

Bij het beëindigen van de play off’s staat Eemland 1. 2de worden in deze play off’s waarin de nrs. 1, 2, 3 en 4 de ½ finales spelen is in die zin belangrijk dat de nrs. 1 en 2 zijn ½ finale thuis speelt. HRC heeft aan minimaal 1 punt genoeg om 2de te worden en daarmee RRC voor te blijven.

Echter HRC heeft de laatste 5 wedstrijden tegen Eemland telkenmale het onderspit moet delven weliswaar telkens met een zeer klein punt verschil maar toch het onderspit.

Eemland ging flitsend van start en zette HRC onder enorme druk wat na 6 minuten resulteerde in een geconverteerde try; 0 – 7. 

Wat een deceptie, de jongens waren echt opgeladen en gefocust en wisten wat er verlangd werd.

Gelukkig kwamen wij na deze try wat meer in ons spel maar echt gevaarlijk werden we niet. Wel leidden 3 overtredingen tot evenzoveel penaltykicks waarvan Björn Dolman er 2 tussen de palen schoot. De 3de werd geannuleerd door de ref ondanks het feit dat ik toch echt de vlag omhoog zag gaan. 6 – 7.

Kort na de laatste penalty sloeg Eemland onverbiddelijk terug met een mooi uitgevoerde aanval met een overlap van 3 spelers; 6 – 14.

In de 34ste minuut ging Eemland opnieuw in de fout, penalty Dolman: 9 – 14 tevens de ruststand. We bleven in contact; alles nog mogelijk.

HRC ging voortvarend van start en na opnieuw een overtreding van Eemland kreeg Dolman de kans de kans het verschil te verkleinen naar 12 – 14 maar helaas.

Na hard werken wist Kees de Bruin in de 46ste minuut HRC eindelijk te belonen met een try welke vanaf de zijlijn mooi geconverteerd werd door Dolman 16 – 14. We staan veur!!!

Helaas niet voor lang; 4 minuten later wist Eemland weer te scoren; 16 – 21.

HRC kreeg echter meer grip op het spel en de voorwaartsen en backs vonden elkaar steeds beter. De aanvallen werden dreigender en dat moest wel in een try gaan resulteren en dat gebeurde dan ook in de 62ste minuut na een sterk team effort door Dolman die zijn “eigen” try ook nog converteerde. Hopla 23 – 21. Het geloof was terug en hoe.

In de 70ste minuut wist Kai van Kampen de bal te bemachtigen in zijn eighûh helft en scoorde een schitterende solo try. Hij liet heel Eemland zijn zolen zien en ook Dolman faalde niet; 30 – 21. Wat mij bij blijft van deze try is dat de alle toeschouwers op de tribune als wel op het terras deze try zagen aankomen en dat iedereen gedurende de afstand die hij moest afleggen al stond te juichen, schitterend.

Eemland was sportief gebroken. In de 76ste minuut bekroonde Victor Huurman zijn altijd tomeloze inzet met een try; 35 -21.

Bedankt jongens, technische staf, teammanagers en medische staf voor de vele spannende momenten, mooie overwinningen en ook teleurstellingen (hoort er allemaal bij) dit seizoen.

Op naar de ½ finale tegen de Rotterdamse Rugby Club ZATERDAG 18 MEI   THUIS!!!!

Details volgen.

Foto’s van Frank van Leeuwen van Sportsnap.nl; kijk vooral ook op hun website voor de rest van zijn reportage.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement