Een echte wedstrijd!

-   HRC 1
wedstrijdverslag HRC 1 - DIOK 1, 3 november 2018 (foto's Bianca May)

​Het valt me zwaar zo in de aanvang van weer een nieuwe week te moeten schrijven dat we het net niet gehaald hebben; ik bedoel de uitslag tegen die glibbers uit Leiden. Het is alléén de uitslag welke tegenvalt: 12 voor ons en 18 voor hullie.

Maar er moet gezegd worden: het was een uitstekende en echte wedstrijd. Tijdens de hele eerste helft werd op het scherpst van de snede door de spelers van beide teams gestreden. Kansjes over en weer maar uiteindelijk was het D.I.O.K. die op de valreep van de eerste helft de eerste punten op het bord kreeg; 0 – 7. Nog niets verloren.

Het begin van de tweede helft gaf een totaal ander beeld te zien. Onze jongens kwamen niet meer in hun spel, kregen geen balbezit meer en werden daardoor volledig in de verdediging gedrukt. Vreemd. Het kon niet uitblijven of de tegenstander zou gaan scoren. En uiteindelijk gebeurde dat ook. Binnen 20 minuten kregen we 1 kick, 1 try en nog een kick om de oren, 0 – 18. Holy moly kom op mannen!

Maar plotseling stonden we er weer en drukten wij D.I.O.K. diep in de verdediging; dat werd beloond met 1 geconverteerde try, 7 – 18. Het vertrouwen was terug en nu was het onze tegenstander die naar adem moest happen. Genadeloos sloegen onze jongens toe en wisten 5 minuten voor het einde nog een try te scoren: 12 – 18.

Bloed aan de paal, we hadden de oppositie op de knieën maar helaas het mocht niet lukken, de stunt bleef uit hoewel die er wel in zat. Top gespeeld jongens. Dank aan de coaching staf dat ze de slapende reus weer wakker heeft weten te schudden; chapeau.

Zaterdag 1 december spelen we onze volgende competitie wedstrijd. Dan gaan we uit naar A.R.C. Amstelveen. Kom allen mee naar die uitwedstrijd. We hebben dan in totaal nog drie wedstrijden te gaan en maken een goede kans ons te plaatsen bij de bovenste 6 en dat betekent mee spelen voor het landskampioenschap en voorwaar ik voorspel u dat we dan een goed deuntje mee kunnen spelen.

Met Ovale groet,
Ton