Een bijzonder wedstrijdverslag!

  -   Colts
Deze week schreef de ref het wedstrijdverslag!

Het is zaterdag 6 maart 2021 als ik om 13.13 uur de auto instap voor alweer de 2e wedstrijd dit kalenderjaar in Den Haag. Of moet ik zeggen pas de 2e wedstrijd?

Normaal gesproken loopt mijn 15s seizoen in maart al bijna af en ben ik bezig mijn agenda vrij te houden of te maken voor de 7s toernooien en mogelijke beloningen (finales, uitnodigingen voor leuke toernooien) waar je als referee in Nederland na een mooi seizoen op hoopt. Ja, normaal heb ik nu al zeker zo’n 20 wedstrijden gehad en voel ik me super fit.

Hoe anders is het nu. Al maanden heb ik weinig uitgevoerd op sportgebied, de conditie is ver onder de maat en dat met toch weer wedstrijden van ereklasse teams in het verschiet. Gelukkig mag ik vandaag een wedstrijd fluiten bij onze satelliet club “Gouda West” zoals we het in de kaasstad noemen. Ondanks dat het weer bijna hetzelfde lijkt als een week eerder (toe ik ook het veld op mocht) blijkt het thermoshirt deze keer toch echt harder nodig. Gelukkig is het windstil en komt er net voor de kick off nog een bleek zonnetje door. 

Niet iedereen was helemaal wakker bij de kick off. Zo wilde team oranje (Alpha) met 14 man starten (de 15e zat nog lekker met zijn trui aan op de tribune) en het team in de eigen HRC kleuren (Bravo) begon meteen met een knock-on vanaf de ontvangen kick-off. Vanaf de scrum bleef Alpha op de helft van Bravo fase na fase druk uitoefenen. Na een aantal snel genomen penalty kicks leek men naar links te gaan ware het niet dat de flyhalf had gezien dat er rechts in de hoek een mannetje over was. 2 Passes later konden de eerste punten worden bijgeschreven. Vanaf de herstart was het wederom Alpha dat flink druk zette, maar een goede steal van Bravo leverde een penalty op. Uit de line out net op de helft van de tegenstander volgde een indrukwekkende break en het was weer gelijk. 

Iedereen wakker en het tempo ging nog maar eens omhoog. Het was van nu af aan vooral team Alpha dat in balbezit meters wist te maken en daarmee een aantal try’s wist te drukken. Noemenswaardig was toch wel de backhand offload van de scrumhalf op de wing in de rechterhoek voor de 2e try. Ook team Bravo was nu wakker en besloot een tijdje op de helft aan de clubhuis zijde te verblijven. Onder de druk bleek Alpha toch moeite te hebben met hun discipline wat nummer 4 een sin bin opleverde voor een 5e team overtreding op rij. Die man meer situatie leverde voor het Bravo helaas niets op. Sterker nog de eerstvolgende try was voor Alpha. 
Ruststand: Alpha 30 – Bravo 5

Het leek haast wel of het veld er iets mee te maken had. Na rust startte Bravo aan de clubhuis zijde en dat bleek ze spontaan een hoop extra energie te geven. Er werd namelijk 3 keer op rij gescoord voordat de Alpha brigade wat terug kon doen. Intussen sloeg de vermoeidheid ook toe en samen met de energie vloeide de structuur en discipline een beetje weg. Er werden nog 2 trys uitgewisseld wat de eindstand op 40-30 in het voordeel van Alpha bracht. 

Al met al weer een lekker potje rugby, vrolijke gezichten en leuke gesprekken achteraf. Wat heb ik dit toch gemist en wat fijn we, ondanks alle beperkingen, toch nog steeds met onze passie bezig kunnen zijn. 

Bedankt tot zaterdag!
Koen

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement