Eclatant!

  -   HRC 1
HRC 1 vs Cas

Lotgenoten, zoals ik reeds vermeld, werd er toch met enige spanning – en een beetje angst die deze spanning nog verhoogde – naar deze confrontatie uitgekeken. Immers de wedstrijd in aanloop naar de cut/play off’s ging tegen deze tegenstander met 19 – 14 verloren.

Ons 1ste ging voortvarend van start en dat leverde in de 3de minuut een penalty op die onze kicker (we noemen “ff” geen namen) tegen de staander wist te trappen. In de 5de minuut reeds mocht hij nogmaals zijn kunne tonen en nu wist Davíed wel raak te trappen 3 – 0.

De boyz wisten zich geen raad met een diepe kick ver in onze helft en daar maakte Cas dankbaar gebruik van, inclusief conversie en zo keken we na 10 minuten spelen tegen een 3 – 7 achterstand aan.

Geschreven moet worden dat onze jongens zich na deze score voortreffelijk herpakten en lieten zien dat er door Cas niet met HRC viel te dollen.

De ene schitterende aanval na de andere golfde naar de verdedigingslijn van onze oppositie, die hier echt geen antwoord op had, en dat resulteerde in 4 try’s voor de rust: twee door Olly White, één door Kai van Kampen en één door Siem Noorman; Davíed wist er drie van te converteren en één conversion werd door de kicker (we noemen “ff” geen namen) gemist. Ruststand 29 – 7.

In de tweede helft kwam Cas goed uit de startblokken en verraste ons 3 minuten na de hervatting met een try + conversie (29 – 14). Het zou toch niet zo’n wedstrijdverloop krijgen als tegen Eemland: met 30 – 14 voorstaan en bij het laatste fluitje met 30 – 31 aan het kortste eind trekken?!

Deze vrees was ongegrond. HRC herpakte zich en ging vol in de aanval. De voorwaartsen toonden hun potentie in line-out’s, ruck’s en moll’s en gaven een prachtig platvorm aan de drie kwarters om over God’s akker te dartelen.

De supporters werden verwend met maar liefst nog zes try’s: één van Niels Kühn, een tweede try van de wedstrijd door Siem Noorman, een try van Toine van den Bos en DRIE door Olly White. Hij bracht zijn score hiermee op 5 try’s in deze wedstrijd, bijzonder! Davíed wist van deze zes try’s er vijf te converteren en een werd er door een kicker (we noemen “ff” geen namen) gemist. Einduitslag 69 -14.

Genoten van een open en flitsende wedstrijd. Onze vrees was ongegrond. Gaat zo deur mannûh!!!!

De volgende wedstrijd zal tegen de koploper Eemland zijn in Eemland op 9 maart.

Foto’s weer ter beschikking gesteld door Michiel Finkelnberg van Sportsnap. De rest van zijn rapportage vind je HIER.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement