Dublin calling!

  -   Colts
Colts Dublin
Dublin trip 2e-jaars HRC Colts

Hier werd al maanden naar toegeleefd met o.a. foto’s van vroegâh in de groepsapp van 6/7 jarige schoffies, waarvan het merendeel nog steeds bij HRC balt… Met 24 tweede-jaars Colts op trip naar Dublin en oh ja, de oud-trainers mochten ook mee. Het vertrek vanuit Schiphol verliep relatief vlekkeloos, waar het roedel pubers makkelijk te herkennen was in groene trip hoodies, custom trip pet en luidkeels gezang ondersteund door een basbox. Op Dublin airport was het even zoeken naar de juiste bus om ons naar het hostel te brengen. Topplek in hartje centrum van Dublin, waar met z’n vieren een kamer met stapelbedden gedeeld werd en weinig kapot kon.

Snel tassen droppen en wandelen naar de RDS Arena, waar de heren inspiratie konden opdoen tijdens de wedstrijd Leinster – Bulls. Voorheen werden er in dit stadion paardenshows gehouden, wat buiten het stadion nog te zien is en stallen zijn omgetoverd tot kroegen en eettentjes. 100 punten! Op de Noord tribune wist iedereen ook al snel wie HRC was en werd Leinster luidkeels ondersteund. Mooie pot rugby met keiharde verdediging en mooi open spel met briljante try’s, met name van Ierse zijde… Na een wandeling terug naar het hostel door Temple Bar, ging de focus naar de volgende dag.

Ian Fowden had een wedstrijd geregeld tegen Lansdowne Football Club, een club met een rijke historie en vele Ierse internationals, grenzend aan het Aviva stadium. Onze Colts konden hun borst natmaken, want de tegenstander speelt volgende week de finale van het Ierse kampioenschap en het Ierse voedsel is duidelijk ook rijk aan eiwitten. We speelden op een recent aangekocht veld wat er bij aankomst prachtig Iers groen bijlag, vers bemest door de lokale ganzen die er graag nestelen. Dit gecombineerd met hoos- en hagel buien, zorgde als snel voor schutkleuren aan weerszijden. Onze heren besefte dat dit één van de laatste mogelijkheden was om in deze samenstelling met je beste maten in het veld te staan. Combinatie van algehele brakheid en respect voor een indrukwekkende tegenstander, werd al snel omgezet in spijkharde verdediging en mooi spel aanvallend spel van beide kanten. De spannende strijd was een genot om te zien en leverde vele mooie bagger plaatjes op na de wedstrijd. Na een gezellige derde helft met pizza, wedstrijd van 1e heren team van Lansdowne en een hoop gezang, hebben we ons ’s avonds tegoed gedaan aan (veel) lokaal pub-food.

De volgende ochtend was er een Viking sightseeing tour geregeld in een amfibievoertuig. Ondanks verwoede pogingen van de flamboyante Ierse gids om de aandacht van de heren erbij te houden, was het goed dat de tour niet langer duurde dan een uur want de kinderen werden wat onrustig… Vrij programma in de middag en soepele terug vlucht ’s avonds, gaf een enigszins oplucht gevoel bij de leiding om deze mannen weer over te dragen aan het thuisfront. Daarnaast overheerste trotsheid dat we bij hebben mogen dragen aan de opvoeding van deze mooie individuen en hele hechte groep.

Om ook iets terug te geven aan de club die ons verbonden heeft, zal een gedeelte van de opbrengst van de zonnebrillenverkoop geschonken worden aan de HRC jeugdpot. Het is een voorrecht geweest om deze mannen te zien opgroeien en met deze trip een tijdperk met z’n allen op legendarische wijze af te sluiten.

De oud trainers

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement