Droog, maar koud

-   Cubs
Wedstrijdverslagen HRC Cubs 15 december 2018

Afgelopen weekeinde speelden Geel en Blauw uit: Team Geel (CU1) tegen BSN, Team Blauw (CU2) tegen Tovaal. Rood en Groen speelden thuis: Team Rood (CU3) tegen Castricum  en Team Groen (CU4) tegen Breda. Het waren de laatste wedstrijden van dit jaar. Weersvoorspelling droog maar koud.

Nadat ook de laatkomers er waren kon team Geel van start bij BSN. Het was erg koud maar we stonden aan wat resulteerde in drie tries in de eerste helft. In de tweede helft stribbelde BSN tegen waardoor ze konden scoren. Hierna speelden we de sterren van de hemel waardoor we nog 4 tries en vier conversies scoorden. We hadden wel 1 sinbin na een lifttackle door HRC. Uitslag 5-43.
Man of the Match: Jan

Team Blauw speelde tegen het 13 man sterke Goese team Tovaal. De speelvooruitzichten waren in eerste instantie negatief ivm nachtvorst. Gelukkig bleef de thermometer boven de 0 graden en konden we vanuit Den Haag naar Goes afreizen voor de KO om 11.00. Tovaal is niet het sterkste team in onze poul, maar ondanks dat boden de Goesenaren kranig weerstand. De uitslag werd uiteindelijk 0 – 94. Een overwinning waar uiteindelijk niemand echt vrolijk van wordt, maar ook van deze wedstrijd hebben we kunnen leren en het belangrijkste veel lol gehad. Hartelijk dank voor de gastvrijheid Tovaal en graag tot een volgende keer.
Man of the Match: Cas S.

Na een pittige pot bleek team Rood niet opgewassen tegen de kracht en snelheid van CaZa. Misschien kwam het doordat we een belangrijk onderdeel van het rugby vergaten: tackelen. Of lag het aan de kou? Ondanks dat team Rood hard heeft gewerkt, werd er toch met 36-0 verloren van de Combinatie Castricum / Zaandijk.
Man of the Match: Peer

Team Groen voelde deze zaterdag de kou geheel niet toen Breda CU2 op bezoek kwam voor wat beloofde een stevige pot te worden. Ondanks dat we vrijwel direct op 2 tries achterstand kwamen werd er hard gevochten en nog harder ingelopen. Tijdens de rust was het puntenverschil teruggebracht tot 1 conversie in het voordeel van Breda, omdat HRC pressie kon blijven houden aan de flanken. In de tweede helft werd nog even gas gegeven en zagen we twee fantastische offloads en snel losse handen werk. De eindstand was 39-36, een nipte overwinning. De try makers waren Duuk, Mika en Sem.
Man of the match: Arthur.