Do not underestimate

  -   Colts
Colts tekst
HRC Colts 01 op bezoek bij CL CazWa Warriors Colts.

Gelukkig geven de teammanagers van te voren op naar welk adres er gereden moet worden. Met de creativiteit van de team namen, waar op de een of andere manier het woord Warriors de voorkeur geniet om de naam van een cluster team op te leuken, rij je zo een kant op waar je net niet moet en of wil zijn. Wat dan vandaag een extra complicatie gaf, was het feit dat er gespeeld werd bij RC Zaandijk wat in Zaandam is gevestigd. U zult begrijpen dat het uitstippelen van de route de avond ervoor al voor de nodige spanning had gezorgd en dan moest de wedstijd zelf nog gespeeld worden. 

Ruim op tijd vertrokken want met de acties om zich ergens aan vast te plakken, loop je ook nog eens het risico dat je zo ergens ongewenst vast in het verkeer kan komen te staan. Maar dankzij het goede werk van de altijd meelevende teammanagers (en plaatsvervangende excuses voor het grijze haar van een van deze stille, maar o zo belangrijke, vrijwilligers) en de zelf uitgevoerde uitgebreide voorbereiding van de reis naar het ietwat lager gelegen hoge noorden, kwam iedereen conform afspraak in de mooie Burger Bar Hoodies redelijk op tijd aan.

Voor de wedstrijd was al aangegeven op te letten voor onderschatting. Immers, de CL CazWa Warriors, stonden in de Cup poule niet al te hoog, waar onze HRC Colts fier bovenaan de poule aanvoerden. Of dat ergens mee speelde in de hoofden van de spelers, geen idee, maar er waren velen die het idee hadden dat de tegenstander van vandaag zich liet lenen om er makkelijk langs, overheen, onderdoor of doorheen te lopen. Het enige vervelende, in dit voor de rest prima plan natuurlijk, was dat de gastheren daar een heel ander idee over hadden. 

Het werd mede daarom, en dit analoog aan hoe het veld erbij lag, een spannende maar ook toch wel een beetje een rommelige wedstrijd. De HRC Colts lieten zich teveel verleiden om met het spel van potjes vanaf de eigen 20 meter lijn mee te gaan. En fysiek door alle blessures en de lengte/gewicht samenstelling van de tegenstander, kwam HRC voor dat spel simpelweg per persoon gemiddeld een kilootje of 40 tekort. Als ik dan de donderdagavond team runs vergelijk met hoe het vandaag in de wedstijd ging, ben ik voor alle zekerheid naar de omliggende velden gelopen om te zien of ik per ongeluk mij toch niet ergens in de navigatie had vergist en bij het verkeerde veld stond te kijken.  

De Warriors, en eerlijk is eerlijk, deden vandaag hun naam eer aan. Het was een rugby gevecht wat men tot ongeveer 10 minuten voor het eindsignaal wisten vol te houden. Vanaf dat moment werd de achterstand ook omgebogen naar een winst voor de HRC Colts. Eind uitslag 17 – 27. Maar het was berenspannend in een door de ref van de dag uitstekend gefloten wedstrijd, maar het vriendelijke edoch dringende verzoek is toch wel of de Colts het best ook wel wat minder spannend mogen maken en vooral het eigen snelle mooie rugby spel blijven spelen. Beter voor de gezondheid voor de ouderen onder ons van de harde kern HRC Colts supporter groep, die wederom in grote getale was meegereisd. Het  was trouwens ook mooi en fijn om te zien dat een aantal geblesseerde spelers de tijd en moeite hadden genomen om ook af te reizen. Team spirit in optima forma. 

Met het winst resultaat van deze wedstrijd sluiten de Colts de eerste fase als numero uno van de Cup poule af. Een prestatie op zich want met de teller op twintig geblesseerde spelers, met daarbij helaas een aantal langdurig, op een totaal van 70 Colt gerechtigde spelers over drie teams heen, was het voor de technische staf vaak op de donderdag avonden een hele Rubiks Cube om de teams op de been te krijgen. Komende week is het in de aanloop naar de tweede fase toe rustig, met dien verstande dat ons tweede Colt team nog wel een inhaal wedstrijd heeft. 

Het is de hoop tussen vrees en verlangen dat een aantal nu nog geblesseerden snel terug kan komen zodat de drie (!) Colt teams op goede sterkte de tweede fases in kunnen gaan. Belangrijk is dan wel dat alle Colts over de drie teams heen commitment geven maar dit ook tonen door vooral te komen op de trainingen en de komende wedstrijden. 

Uw inmiddels weer bij en veilig thuis gekomen rugby ouder(e)

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement