Ditmaal de Dukes wel de baas

  -   Junioren
Junioreb
Het wedstrijdverslag van Junioren 1 vs The Dukes (20-11-2021)

Junioren 1 moest het deze zaterdag weer opnemen tegen de Dukes. De eerste wedstrijd uit was verloren gegaan. Het team zat toen nog volop in opbouwfase. Inmiddels hebben de spelers grote stappen vooruit gemaakt. De trainers wisten wat ze konden verwachten en paste wat posities in de voorwaartsen en de backs aan, die gedurende de wedstrijd ook goed uitpakte.

Iedereen stond vanaf de eerste minuut op scherp. En de eerste score stond al snel op de borden. De jongens gaven Dukes geen milimeter ruimte.

De 2e try viel door hard werken ook in de eerste helft met wat onderling geduw tot gevolg. De gemoederen waren weer snel tot bedaren gekomen en bij rust was het 12-0 voor HRC.

De tweede helft gaf een vergelijkbaar beeld. Dat de Dukes een sterk team hebben als ze maar iets ruimte krijgen, vertaalde zich in een voorlopige score van 12-5. Iedereen was meteen weer bij de les en men knalde er weer bovenop. Rucks en scrums waren in de meeste gevallen voor HRC. Een penalty kick vanaf de 10 meter lijn recht voor de palen werd knap door Ravi door de palen gekicked wat voor wat meer afstand zorgde.

Aan het eind werd de 3e try gescoord en kwam de eindstand van 20-5 tot stand.

Na afloop aten beide teams gezamenlijk een saucijzenbroodje en werd er door de HRC junioren een player of the match bij de Dukes gekozen. Bij HRC werd uiteindelijk Derk als player of the match gekozen.

Op naar de volgende!

De stand in de Cup poule vind je hier

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement