Dit weekend op HRC

  -   Benjamins
hrc-dit weekend op de club

DE WEERGODEN ZIJN ONS ZATERDAG NIET GUNSTIG GEZIND, en we hadden zulke mooie potten op het programma…..😢

Voordat het competitiegeweld los zou barsten had je natuurlijk eerst kunnen genieten van onze jongste jeugd. Op zaterdagochtend trainen onze Guppen (in grote getale) en daarna spelen er HRC Turven en Mini’s districtswedstrijden op de club; een kopje koffie komen drinken in deze gezellige chaos is (volgend weekend) zeker het overwegen waard; je weekend begint gegarandeerd vrolijk!

En vanaf 11 uur zou het bal zijn en hadden we je graag langs de lijn gezien voor een aantal mooie competitiewedstrijden.

  • We waren naar verwachting nog rustig begonnen: om 11 uur HRC Cubs 4 (het team bevindt zich op een verdienstelijke plaats in de Shield Poule B) tegen de Amstelveense RC Cubs 2 (die 6 staan). Dat leek, op papier, een wedstrijd om er alvast even in te komen.
  • Om 12 uur zouden de Cubs plaats maken voor ons tweede Junioren team (koploper in de Bowl Poule B) die het zouden opnemen tegen de nummer 3 van de ranglijst WRC Te Werve Cubs 1, een heuse stadsderby dus!
  • En ook om 12 uur was het plan dat ons eerste Cubs team (koploper in de Cup) de nummer vier: BRC Cubs 1
  • 13.00 uur kickt Junioren 1 (tweede in de Cup poule) af zou trappen tegen nummer 3 RC The Dukes Junioren 1 (Haarlem staat boven deze beide teams, maar de verschillen lijken klein). Dit zou wel eens een heel spannende pot kunnen zijn worden.
  • Ook om 13.00 uur stond de KO van HRC Junioren 4 tegen RC The Bassets Junioren 1 op de planning. De bezoekers staan op een derde plaats in de Shield Poule C, het was een mooie kans geweest voor onze Junioren (7) om te kijken of ze één of meer plaatsjes kunnen klimmen.
  • Net als Junioren 1, zou ook ons eerste Colts team gasten uit Den Bosch en ontvangen ook hier beloofde het een wedstrijd op het scherpst van de snede te worden; de Colts van The Dukes staan 1 en onze mannen staan op de 3e plek, net achter Amstelveen in de Cup Poule.
  • En dan waren we langzaam naar het (vermoedelijke) spektakel toe gaan werken: HRC 2 (eerste in de Future Klasse) zou om 14.30 het spits af bijten tegen nummer 2 RRC 2
  • en om 16.30 was het de beurt geweest aan ons vlaggenschip HRC 1 (de nummer 4 van de Ereklasse) aan tegen koploper RRC 1!

Als je de diverse klassementen zo eens de revue laat passeren kunnen we concluderen dat we het – met de eerste fase achter de rug – over de volle breedte van de competitie best aardig doen. Wat in het vat zit verzuurt niet zullen we maar denken….

NB: onze senioren teams zijn (als het wat warmer wordt) deze zondag allemaal op pad.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement