Dit weekend op HRC

  -   Benjamins
hrc-dit weekend op de club

Ga er maar even voor zitten want dit weekend is een weekend als geen ander op HRC!

Het is HRC Familiedag en dus beginnen we op zaterdagochtend in alle vroegte met de HRC Garnalen en Guppen training, vervolgens spelen onze Turven en Benjamins hun districtswedstrijden en daarna…. worden de CJC KRUISFINALES gespeeld!

Ons eerste en tweede Cubs team en ook Junioren 1 en 2 gaven – hoewel ze al een finaleplaats te pakken hadden – nog even extra gas in hun laatste potjes en “wonnen” daarmee ook het thuisvoordeel. Kom ze vooral van harte aanmoedigen!

Omdat het flink regent is het programma echter niet in beton gegoten. Op dit moment (vrijdag 31/3 13.00 uur) is het plan – in afwijking van eerder berichten – als volgt:

  • 10.00 uur HRC Cubs 2 vs CL RCC/Dordtsche Cubs 1 (kruisfinale Plate Silver)
  • 11.00 uur HRC Cubs 1 vs RFC Haarlem Cubs 1 (kruisfinale Cup)
  • 12.15 uur HRC Junioren 2 vs RFC Oisterwijk Oysters Junioren 1 (Kruisfinale Plate)
  • 13.45 uur HRC Junioren 1 vs RFC Haarlem Junioren 1 (Kruisfinale Cup)

Ons 3e en 4e Cubs team, Junioren 3 en 4 en Colts 1 en 2 spelen overigens ook allemaal kruisfinales, zij spelen echter uit deze zaterdag en onze Mini’s hebben landelijke Mini-dag.

We hopen dat alles gespeeld kan worden (houd de website en teamapp goed in de gaten) en wensen al onze jeugdteams ontzettend veel succes en plezier!

En daarmee zijn we er nog lang niet want vervolgens gaat er een heus draaiboek in werking en is het game on, want we willen niet alleen op het veld winnen van RC The Dukes, maar ook bovenliggende partij zijn in de door de voorzitters van beide clubs aangegane officieuze wedstrijd over bij welke club het het beste toeven is.

  • Allereerst gaat om 15.00 uur de worstenkraam open.
  • Rond 15.30 uur start de sponsorborrel en verwachten we burgemeester Jan van Zanen en zijn partner Simone Richardson (oud directeur van de Rugby Bond en inmiddels lid van de Tweede Kamer). Na een welkomstwoord krijgen ze natuurlijk een rondleiding en zullen ze aanwezig zijn bij de officiële ingebruikname van onze nieuwe buitentrap (dat staat gepland om 15.50 uur).
  • De burgemeester is niet het enige bijzondere bezoek; er is ook een delegatie van onze Franse partnerclub Agen op bezoek om de band tussen onze clubs officieel te bevestigen, de partnership agreement te ondertekenen en een plaquette met hun logo te onthullen (rond 15.45 uur). Het spreek voor zich dat ook ons clubicoon Zeno Kieft (die lang als professional in Frankrijk speelde) natuurlijk ook aanwezig zal zijn.
  • Vlak voor de kick off (om 16.00 uur) vormen onze jeugdleden een poortje en mogen onze Toss Turven de bal binnen brengen. Dan is het de beurt aan HRC 1 en RC The Dukes 1 om voor spektakel te gaan zorgen.
  • In de rust (16.45 uur) is er een korte demonstratie van ons jeugd rugby en na de wedstrijd (vanaf 17.45 uur) wordt er geborreld, is er een live band/DJ en lopen natuurlijk onze selectiespelers ook in levende lijven rond. Het zal ongetwijfeld nog enige tijd heel gezellig blijven op de Haagse.

En – ook niet onbelangrijk – zaterdag is de laatste kans om je limited Edition lustrum hoodie te bestellen.

Op zondag is het dan aanmerkelijk rustiger. Xtreme speelt uit tegen de Lady Wasps, maar HRC 3 zal zich op zaterdag echt wat moeten inhouden want zij ontvangen om 13.00 uur de uber fitte Espoirs uit Hoek van Holland. Ons derde is je vast dankbaar als je zondag ook nog even naar de club komt om ze een wat extra aan te sporen.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement