Districtskampioenschap Turven

-   Turven

Afgelopen weekend mochten de Turven van HRC weer aantreden op het veld, ditmaal te gast in Hoek van Holland, bij de Hookers. Droog weer tijdens de districtskampioenschappen, een aangename temperatuur, de kinderen nog in warme thermo als restant van de winter, en allemaal goedgezind!

Voor HRC/2England (HRC5) was het nog een beetje wennen vanwege de nieuwe teamindeling. Maar gaandeweg alle wedstrijden waren ook de drie nieuwe teamleden geïntegreerd in het hele geheel. De jongens trainen natuurlijk iedere woensdag gezamenlijk en kennen elkaar al een beetje.

We speelden tegen bekende gezichten. De teams van Delft 1 (2-6) en 2 (4-0), DIOK 3 (een nipte 6-7), HRC 1 (5-6) en 4 (11-3) boden een geduchte weerstand. Het was een lange ochtend, maar het leek de Turven niet te deren. De ene wedstrijd was defensief, de andere wedstrijd meer aanvallend. Het is ongelofelijk knap dat de jonge knapen van HRC blijven aanvallen en verdedigen. Het spel gaat weliswaar nog om het afpakken van de tags en het drukken van de bal achter de try-line, maar voorzichtig zie je toch al voor verwoede pogingen om de tegenstander te tackelen. Dat lijkt vanzelf te gaan. Naast de zijlijn, buiten het spel om, zijn meer dan eens de vaders aan de beurt om getackeld te worden. In het spel zelf is het nog ietwat voorzichtig, al kan een enkeling al een mooie snoekduik maken. Stapje voor stapje leidt de training iedere woensdag tot een goed geheel en fijn teamwork. Een bekende tactiek die na de aftrap begint, is de schaar. De speler die de bal ontvangt, kruist de man die naast hem staat waardoor de tegenstander helemaal van zijn apropos is. In de match tegen DIOK ging dit geheel spontaan. Dergelijke acties zorgen er vaak voor dat de Turf met de bal in één lijn naar de try-line kan rennen. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat HRC5 de 13e plek heeft behaald. Niet de finaleplaats behaald, zeker wel een aantal teams achter zich gelaten!

Zoals de ouders vaak zeggen: “Winnen doen we allemaal”. HRC5 heeft de dag gewonnen. Geen getreurde gezichten, de volgende match zetten we ze weer op de kop!