Dipje (?)

  -   HRC 3
sin bin
Het wedstrijdverslag van HRC 3 (zondag 25/9 uit tegen Gouda RFC)

Dat ging even minder: Gouda RFC 1 – HRC 3 (eindstand 75 – 12)

Afgelopen zondag mochten we met het Derde aantreden tegen Gouda, een van de sterkere teams uit de competitie. We wisten niet helemaal wat we konden verwachten, maar na een paar minuten hadden we ons antwoord; het zou een lange middag worden.

Ik kan vrij kort zijn over de eerste helft: we speelden ver onder ons niveau en Gouda maakte daar dankbaar gebruik van. Met de rust stonden we 54 – 0 achter. Wat ook niet meehielp was we ook twee gele kaarten pakten. Waaronder een voor uw nederige kroniekschrijver. Hoge tackle en een terechte kaart, maar in mijn verdediging, die scrumhalf was niet zo groot en dan zit je al snel hoog. De tweede geel was voor onze captain die zich even liet gaan in een ruck. Maar bovenal en los van die kaarten: we maakten teveel fouten, te weinig tackles en waren slordig in balbezit. Allemaal redelijk suboptimaal eigenlijk. In de rust was sfeer dan ook een beetje beduusd, maar we hadden geen zin om helemaal op de slachtbank te gaan.

De tweede helft was gelukkig een meer gelijkopgaande strijd. Wij waren zorgvuldiger in balbezit en konden iets meer ons spel spelen. Dit had wel tot effect dat wij zowaar wat try’s konden scoren. Eerst was het Martin die over de lijn stormde en even later was het onze captain Wouter die, na een mooie offload, – wat zeg ik, een geniale offload van ondergetekende -, de lijn overstak voor onze tweede try!

Dus hoe kunnen deze wedstrijd duiden? Hadden we deze wedstrijd wel gewonnen zonder die dramatische eerste helft? Denk het niet, Gouda was wellicht een maatje te groot zondag. Maar de stand had dragelijker gekund. Enfin, deze week gaan we op het trainingsveld weer aan de slag om zondag tegen Haarlem 3 een goede pot op het veld te zetten. 

Vanuit de sin-bin,
Mark

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement