Diolch yn Fawr lawn

  -   Nieuws
Een verslag van het bezoek van de Welsh Charity Vets aan HRC

Abarystwyth, Port Talbot, the Swansea five en het gezang in het Millennium stadium of Cardiff Arms park. Veel HRC-ers hebben warme herinneringen aan hun rugby trips naar Wales. Er zijn maar weinig andere plaatsten die zo vergroeid zijn met rugby, met familie en met alle tradities die bij onze mooie sport horen.

Wat is er dan mooier om een mailtje te krijgen van de Welsh Rugby Charity Vets – een team van Oud Wales internationals (15s en 7s) – met de vraag of ze HRC kunnen gebruiken als uitvalsbasis tijdens de Amsterdam Sevens en de daaromheen geplande evenementen om geld in te zamelen voor het goed doel waaraan ze zich hebben verbonden: Prostate Cymru.

Daarbij boden de Welshmen ons ook meteen de mogelijkheid om zelf een goed doel aan hun bezoek te verbinden (stichting Vlinderkind) en om de netto opbrengst van hun trip gelijk te verdelen. Ook zo’n voorstel ademt rugby.

Met de hulp van Easy Hotel Den Haag, onze trouwe sponsor O’ Caseys Irish pub, Cafe Momfer de Mol, de inzet van Food to Love en een aantal geweldige vrijwilligers (Rocco Lentze bedankt !) en donateurs vanuit HRC, hebben we hun verblijf tot een geweldig succes kunnen maken.

Op donderdagavond was er een heuse fundraiser op HRC. Naast de rijsttafel van Food to Love werden de aanwezigen ook getrakteerd op het indringende, maar zeker ook grappige verhaal, van Lyn Jones, een oud top coach uit Wales. Hij is zelf prostaatkankerpatiënt en wees, met de nodige rugby kwinkslagen op de het gevaar dat (rugby)mannen lopen. Na het eten was het vanouds gezellig op de club. Een goed moment om een aantal prachtige rugby items (waaronder een getekend shirt van oud top referee Nigel Owens) te veilen. En hoewel er deze avond door best nog wat meer HRC-ers acte de présence had kunnen worden gegeven, liet de club zich in daadkracht van haar beste kant zien. Er is een ruim bedrag opgehaald om het bezoek van de Welsh mogelijk te maken en de goeie doelen te steunen. De avond werd tot in de kleine uurtjes voortgezet in Cafe Momfer de Mol en O’ Caseys .

Op de vrijdag was het de beurt aan de jeugd (en de moeders van HRC) om onder de indruk te zijn van de verschijning van deze rugby legendes. In groepjes gingen de kinderen het veld rond zodat ze van alle aanwezige oud-rugbyers tips en tricks konden leren. De HRC-spelers van de Rugby Academie Zuid West zorgden daarbij voor de vertaling richting de jongste jeugd en voor de begeleiding van de groepjes. Geweldig! De dag werd afgesloten met een meet&greet en wederom een mini veiling waarbij mensen zelf konden bepalen wat ze wilden doneren voor de rugbyshirts en spullen die op tafel lagen. In de avond was het centrum van Den Haag wederom lang onrustig en klonk er uit verschillende kroegen een “beschaafd” Welsh Rugby liedje, Tom Jones was er niks bij.

De definitieve eindstand moet nog worden berekend, maar er lijkt een prachtig bedrag voor de beide goede doelen over te blijven.

Op zaterdag was het game day voor de mannen zelf. Het doel was het veteranen toernooi van de Amsterdam Sevens te winnen. Geen gemakkelijke opgave aangezien de “Samurai”, een geolied rugby gezelschap, had besloten een vets-team van oud internationals uit de UK en Nieuw Zeeland (inclusief een nog voor het Nederlands team uitkomende speler) in te schrijven. Na een zeer geslaagd weekend gingen de Welsh Charity Vets dus ten onder in de finale, om vervolgens de derde helft in Amsterdam glansrijk te winnen, zoals het Welshmen betaamt.

De complimenten voor HRC, het clubhuis, de velden en de leden waren talrijk. De liefde voor Den Haag is ontkiemd en volgend seizoen hopen wij de heren weer te kunnen ontvangen. Het streven is er dan een nog groter succes van te maken.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement