DIOK Amigos – HRC 3 (26-29)

  -   HRC 3

Dit was de dag waar de meesten van ons toch echt naar uitkeken, de derby tegen DIOK. De rivaliteit tussen DIOK en HRC gaat al een tijdje terug en wij wilden deze wedstrijd winnen. Wij wisten dat dit een lastige opgave zou worden. De Amigos hebben veel oud DIOK 1 spelers in het team met een vrachtlading aan ervaring in de eerste klasse. Hoewel wij ook niet geheel onervaren zijn, waren wij toch beducht. Het beloofde een mooie pot te worden, goede onderlinge band tussen spelers onderling en de DIOK en HRC rivaliteit waren de benodigde ingrediënten.

            De wedstrijd ging van start en wij zetten gelijk druk op DIOK en na een paar minuten is het al raak, na mooi samenspel van de voorwaartsen werd Ivan gelanceerd en drukte de eerste try van de wedstrijd en Oscar schopt de conversie door de palen, 0 – 7. DIOK liet deze opening niet onbeantwoord en ging daarna op zoek naar de gelijkmaker. Binnen een minuut lag DIOK zelf met de bal over onze try line en zij schopte hun conversie ook door de palen. Nu beide partijen wakker waren ging de wedstrijd echt van start. Onversaagd gingen wij weer op zoek naar een nieuwe try en binnen een paar minuten was Stolkie Boy Williams doorgebroken en drukte onze tweede try. 7 – 12. Hierna bleven wij de druk opvoeren en via een line-out kreeg Ben de bal en rende door een gat waar je een vrachtwagen doorheen kon rijden en drukte de bal over de lijn en Oscar converteerde de try voor de volle zeven punten, 7 – 19.

            De wedstrijd werd hierna een wedstrijd tussen de voorwaartsen voor een kwartiertje met veel strijd in het midden van het veld. Maar na wat goed werk in de breakdown was het weer Stolk die doorbrak en de vierde try van de wedstrijd en zijn tweede wist te drukken. Oscar converteerde ook weer deze try waardoor het een paar minuten voor rust 7 – 26 stond. Wij wilden de eerste helft uitspelen, maar DIOK wilde de eerste helft op een positieve noot afsluiten en zij zetten gelijk na de kick-off volle druk, met een geconverteerde try als resultaat. Ruststand 12 – 26. 

            Ons doel voor de tweede helft was om onze voorsprong behouden en ook het liefst uit te breiden, maar dat bleek lastiger dan gedacht. Het eerste halfuur van de tweede helft waren voor DIOK, zij bleven druk zetten en wij waren met man en macht bezig om hen tegen te houden. Ondertussen werden wij slordiger in basis dingen waardoor wij ook niet onder de druk uit konden komen. De aanhoudende druk van DIOK leidde er toe dat DIOK de stand gelijk trok met nog tien minuten op de klok. Zoals wel vaker dit seizoen, moesten wij diep graven om die laatste tien minuten door te komen. Maar het lukte en wij waren in staat om balbezit te houden wij konden weer druk naar voren geven. Drie minuten voor tijd kregen wij loon naar werken en kregen wij een penalty voor de palen. Op dit moment vraagt Freek, broer van Ben, wat de stand is, 26 – 26 hoort hij, we gaan kicken voor de palen. Dylan neemt de penalty en legt aan, schopt en de bal vliegt door palen, 26 – 29! Maar wij moeten nog drie minuten en DIOK geeft nog één keer gas om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Met alles wat hebben houden wij ze tegen en dan volgt het eindsignaal! De vijf punten gaan naar Den Haag! 

            Tot slot een dankwoord naar Freek en Dylan, zij vulden ons aan deze wedstrijd en waren toch ook zeker steunpilaren deze dag. Hartelijk dank boys! HRC, one club!

Hard en laag,

Mark

Deel dit artikel:    
 
 
© 2023 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement