Deze zaterdag waren de moeders aan de beurt!

-   Guppen

Na het succes van vader-guppentraining op zaterdag 30 maart was het zaterdag 6 april tijd voor de moeder-guppentraining. Dik 70 guppen en meer moeders dan de week ervoor met de  vaders, stonden om half negen te trappelen om te starten!

Tijdens de gebruikelijke warmingup werden speciaal voor de moeders ook de heupen goed losgemaakt en hadden we tot grote hilariteit van de guppen heel veel kikkersprong-makende-kwakende-moeders!

De guppen gingen in de landenteams uiteen en de moeders gingen onder leiding van de hoofdtrainer de andere hoek van het veld in. Ze kwamen tenslotte om te rugbyen. Eerst even de hartslag omhoog. Oefeningen als pushup to sprint en rollover to sprint zorgden daar goed voor. Na wat eenvoudige ballhandeling drills werd de druk wat opgevoerd. Één bal op de grond, iedereen aan de bak. De lijntjes werden steeds beter uitgespeeld. Maar bal op de grond betekende squads, 30 seconden plank, 10 crunches etc voor iedereen.

De guppen waren ondertussen naar de grids toe en de moeders werden weer met de guppen vereningd. In de grids werden parcourtjes gelopen, gedueleerd om de bal, draken en ridders gespeeld en soms zelfs een wedstrijdje.

Het was af en toe best lastig om de moeder stil te krijgen 🙂 :-). Maar wat is er hard gewerkt door de guppen en hun moeders. En nog veel meer plezier gemaakt! Even voor half tien sloten we af met de guppenyell op het midden van het veld en samen zorgden we ervoor dat de Mini’s om half tien konden starten!

Heel hartelijk dank aan alle moeders en guppen voor hun inzet!

Bekijk het filmpje van de Moeder – Guppentraining!