Deze week speelden alle 4 de Cubs teams uit

-   Cubs
Cubs 4 met Eddie Jones!
Team Geel (CU1) tegen URC, Team Groen (CU4) tegen The Dukes, allebei met een KO om 10.00 (vroeg!) Team Blauw (CU2) tegen R.E.D. combinatie (Etten-Leur / Dordrecht) en Team Rood (CU3) uit tegen Bassets, op een iets vertrouwder tijdstip, 11.00

Ondanks de vroege start en het stormachtige weer – de regen stopte gelukkig net voor de KO, speelde team geel een mooie pot. De eerste try voor HRC was zo gemaakt. In de tweede helft (nu met een straffe tegenwind) bleef het goed gaan. Op een gegeven moment werd het wel erg warm voor de verdedigende HRC-ers, maar een mooie interceptie van Florian resulteerde in een lange sprint naar de try lijn van URC. Ondanks de goeie tackles van URC bleek HRC te sterk en eindigde de pot onder een waterig zonnetje met 0-36.
Man of the Match: Ties

Team groen mocht aantreden tegen The Dukes CU2 in Den Bosch. Zeker de eerste helft was spannend door het uitstekende voorwaartsen werk van HRC maar ook door de meer dan goede tackle werk van de Dukes. The Dukes opende de score met een try en een verre conversie, waarna HRC redelijk snel terug kwam met een try van Mika. Door het aanblijvende tackle werk van The Dukes werd na enkele tries over en weer de tweede helft beslist in het voordeel van The Dukes. De eindstand werd 41-22, een verdiende winst voor Den Bosch.
Man of the Match: Berend

Nadat team blauw wakker werd geschud door een eerste try van RED gingen onze Cubs in hun eigen systeem spelen. Dit was nog best lastig vanwege de harde wind, maar resulteerde al snel in enkele tries. De voorwaartsen beukten door de verdediging en gaven zo de driekwarten de ruimte om mooie aanvallen op te zetten. RED wist ook in de tweede helft nog een mooie try te maken, maar HRC heeft uiteindelijk de overwinning van 12-32 vrij gemakkelijk binnen gesleept.
Man of the Match: Ravi

En last but not least: team rood speelde uit bij de Bassets tegen Bassets 1, onder het toeziend oog van niemand minder dan Eddie Jones, de wereldberoemde coach van Engeland! HRC was beter en won met 17-37, maar leuker nog dan deze overwinning was wel het volgende: Eddie gaf team rood complimenten na afloop en was onder de indruk van hun ‘offloading game’. Er werd inderdaad af en toe super mooi gespeeld als we de bal hadden, en verdedigend werkte iedereen keihard en maakte zijn tackles. Tot twee keer toe werd na minuten lang druk op de eigen try line een try voorkomen, wat laat zien hoe hard de jongens het zaterdag wilden.
Man of the Match: Dennis