Derby’s blijven apart

  -   HRC 3
HRC 3

Wedstrijdverslag DIOK 3 – HRC 3 (Eindstand 26 – 24)

Afgelopen zondag mochten wij aantreden in Leiden tegen een oude bekende, DIOK. Wij hadden een paar maanden geleden vrij comfortabel gewonnen, we hadden een goed team staan, geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen. De dag zou wat anders verlopen.

We begonnen goed aan de wedstrijd na een gelijk opgaand gevecht aan het begin door binnen tien minuten onze eerste try te scoren via Zeger (z’n eerste voor HRC) en de conversie van Keir. DIOK kwam daarna sterk terug door ook een try te scoren. Even later scoorde Wes onze tweede try, wederom met een conversie van Keir. DIOK sloeg gelijk terug met hun tweede try. De eerste helft was een boeiend gevecht. Je merkte wel dat DIOK wat sterker was in de voorwaartsen en daar maakten ze ook goed gebruik van. Daar tegenover staat wel dat als wij onze backs konden benutten, dat wij daar veel progressie mee konden maken. Maar helaas kwam de bal daar te weinig, maar goed, met de rust stonden wij nog gelijk, dus nog geen man overboord. Al gaven we weer veel penalty’s weg en dan wordt het ook lastig om momentum op de bouwen. (Ruststand 14 – 14)

In de rust was de boodschap simpel, bal sneller de driekwart in en met meer discipline spelen. Net als de eerste helft begonnen we goed door een try van Max (ook z’n eerste voor HRC) en het was wederom Keir die goed op schot was door de conversie te kicken. Maar DIOK bleef ook doorgaan met sterk spel en kwam ook voor de derde keer over de lijn, al ging hun conversie mis. Ja, we weten het altijd weer spannend te maken, zou ook eens leuk zijn om dat niet te doen. Maar na deze try kregen iets meer ruimte om te spelen en plots kregen we een penalty voor de palen Keir bleek weer trefzeker en dan sta je met tien minuten te gaan 5 punten voor. Maar DIOK zou DIOK niet zijn als ze niet door bleven gaan en dan slaat het noodlot toch weer toe. De hooker van DIOK brak door onze verdediging heen en vloog over de lijn en de conversie ging ook raak. De laatste twee minuten zetten we nog een keer aan, maar het mocht niet baten.

Ja, daar sta je dan met je goede gedrag. Ik kan wel meerdere excuses opgraven, maar op eind hebben we onszelf tekort gedaan en dat is zuur. We hebben nu tot 14 april even rust, dan volgt de laatste uitwedstrijd tegen Sparta en de week daarna (21 april) de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen de Hornets, wat ook een HRC3 Reünie is! Dus komt allen dan kijken en genieten van de deuntjes van DJ Nippie. Maar de komende weken mogen we onze wonden likken.

Van ijzer,

Mark

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement