DELTA rules!

  -   Nieuws
Amir Maxou en Lodi in DELTA
Een verslag van de eerste wedstrijd van team DELTA in de Rugby Europ SUper Cup met mannen van HRC in de hoofdrol

Natuurlijk is HRC super trots dat we leverancier zijn voor diverse teams van Oranje. Team DELTA is daarop geen uitzondering. Dat neemt niet weg dat de Europ Super Cup – die zeker een mooie springplank is biedt naar een hoger niveau – net als bijv. het EK voor Oranje U18 en U20, tijdens de Nederlandse competitie wordt gespeeld. De down side is dus weldat het er voor de coaching staff van HRC bepaald makkelijker op wordt. (Lees hier de bedenkingen van onze Director of Rugby Matt Roper). Maar dat terzijde

De eerste wedstrijd van Team DELTA – met een bepalende rol voor onze mannen – werd winnen afgerond; dominerende voorwaartsen en gevarrieerd driekwartspel deden de Brussels Devils met 34-13 het onderspit delven. Een meer uitvoerig wedstrijdverslag kan je hier vinden, maar nog leuker is een stukje uit de eerste hand van Amir:

Zaterdag 18 september was een historische dag want de eerste wedstrijd in de Rugby Europe Super Cup werd gespeeld in Amersfoort tussen de Brussels Devils en het team DELTA.

De Super Cup is een competitie die in het leven is geroepen door Rugby Europe om de aansluiting met de top van Europa te faciliteren. Het grootste probleem is namelijk dat de spelers die in de landen van de Championship en Trophy spelen te weinig wedstrijden op dat niveau rugbyen. De Super Cup bestaat uit een West en een Oost poule met ieder vier teams. Als de teams elkaar allemaal uit en thuis gespeeld hebben dan gaan de top twee van elke poule door naar de halve finale.

Team DELTA speelde zaterdag haar eerste wedstrijd ooit, met Lodi Buijs, Maxou Zerdoun en mijzelf (Amir Rademaker) van HRC in de basis. Het evenement was in Amersfoort goed georganiseerd waardoor beide teams zich op het rugby konden focussen. En focussen deed DELTA. We waren op veel gebieden de betere ploeg. De backs speelde vliegensvlug rugby dat de Belgen niet konden bijbenen. Hieruit resulteerde een hattrick voor winger Daan van der Avoird van DIOK. De eindstand van de wedstrijd was 34-13. Dat is goed genoegvoor een eerste plek in poule West.

Aanstaande zaterdag (25-09-2021) komt DELTA weer in acti. Dit keer dus uit tegen de Brussels Devils. Een kans om de twee op rij te pakken zit er wel in. Castor Magis zal zijn debuut maken, startend met het nr. 12 shirt aan. Bas Michel van HRC zit op de bank en heeft ook een kans zijn debuut te maken voor DELTA. Met hem op de bank zit Lodi Buijs. Maxou Zerdoun en ikzelf mogen weer starten.

Mocht je het leuk vinden om zelf een keer een wedstrijd tussen de Europese Tier-2 landen te kijken: de Amersfoortse RC Eemland host alle thuiswedstrijden van DELTA. Kaartjes kan je via deze website bestellen.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement