Delft 2 – HRC 3 (32-22)

-   HRC 3

De trouwe lezer onder u moet het inmiddels wel opgevallen zijn, waar zijn de wedstrijdverslagen van het Derde? Want een Op de Proppen zonder dit noeste staaltje literatuur is als een non-contesting scrum, reglementair kan het natuurlijk, maar het voelt niet vertrouwd. Dus bij deze herstellen wij weer een nieuwe traditie. Het seizoen is al een paar weken aan de gang dus om iedereen wat achtergrond informatie te geven, wij zijn actief in de plate poule van de 3e klasse Zuidwest en hebben nu drie wedstrijden gespeeld. De eerste twee wedstrijden zagen het volle aantal punten naar Den Haag gaan met een trotse koppositie in de plate poule voor het Derde. Maar deze zondag wachtte een van de zwaardere wedstrijden, Delft. De hele trouwe lezer weet dat wij eerder dit seizoen er met 75 – 0 zijn afgeklapt dus wij hadden deze wedstrijd wat recht te zetten en met die intentie gingen wij zondag het veld op.

In de tijd tussen beide wedstrijden zijn wij als team behoorlijk gegroeid en wij hadden er vertrouwen in om met een goed resultaat uit Delft weg te gaan. De wedstrijd ging wat later van start door een blessuregeval in de wedstrijd die voor ons werd gespeeld waarin iemand met de ambulance moest worden afgevoerd. Maar toen het eerste fluitsignaal klonk gingen wij er met vol enthousiasme spelen. De eerste helft ging alles volgens plan. Met een hevig gevecht in de verdediging en op het middenveld was de wedstrijd een mooie strijd. Maar wij wisten toch het eerste voordeel te halen. Onze scrum stond wederom als een huis en bood een platform om leuke dingen te doen. Na een kwartier met een scrum op de vijf meter van Delft pikte onze Nummer 8 Bas de bal op en drukte de bal over de lijn. Na een conversie van Michiel stonden wij met 0 – 7 voor. Wij gingen door op dezelfde en Delft bleef ook doorvechten maar het was weer onze scrum die een mooi platform bood voor Bas om zijn tweede try van de wedstrijd te drukken, helaas geen conversie 0 – 12. Delft gaf zich niet gewonnen en drukte vlak voor rust de aansluiting. Ruststand 7 – 12.

De tweede helft zag een Delft wat doorging op dezelfde voet, maar wij waren niet meer hetzelfde team als in de eerste helft, maar wij hielden stand. Helaas brak Delft door twee keer door om de tussenstand op 19 – 12 te zetten. Hierna wisten wij ons weer te herpakken en wij gingen aan het werk om weer op gelijke hoogte te komen. Na hard werken wisten wij onze derde try, van Prins, te krijgen en Michiel converteerde deze voor de volle zeven punten. 19 – 19. Wij bleven onze sterke fase doorzetten en Delft had vele penalties nodig om ons tegen te houden. Op een gegeven moment besloten wij om toch voor de punten te kicken en Michiel schoot de bal door de palen. 19 – 22. Delft gaf zich niet gewonnen en zette gelijk druk en hun flyhalf maakte het met een goede kicking game ons flink lastig. Dusdanig goed dat hij vanuit een moeilijke positie een drop goal maakte en dat bracht de stand op 22 – 22. Met nog een kwartier te gaan moesten wij ons weer opladen om een nieuwe try te scoren, maar het was Delft wat nog twee try’s wist te drukken om de uitslag op 32 – 22 te brengen.

En daar sta je dan na 80 minuten, met lege handen. Wij hebben wel aangetoond dat wij een van de betere teams zijn in deze poule, maar er moet voor de komende wedstrijden nog wel wat worden verbeterd. Om te beginnen was onze verdediging te afwachtend terwijl wij juist druk naar voren moeten geven. Verder hebben ook nog wat aardig onervaren jongens die nog op hun positie moeten wennen. Ook onze verdedigende structuur moet ook beter worden willen wij een harde Haagsche muur op het veld neerleggen. Maar om toch op een positieve noot te eindigen, deze wedstrijd hadden wij weer een nieuwe debutant in de persoon van Marijn die op de wing begon. Wij zouden twee debutanten hebben maar de bond had de geboortedatum van Diederik verkeerd ingevuld waardoor hij nog als colt stond ingeschreven. Maar welkom jongens! Het Derde leeft en blijft competitief en groeit! Volgende week spelen wij om 13:00 thuis tegen de scholieren van de Den Haag Haarnetjes, zin an!

Op je enkels,
Mark