Degelijke pot

  -   Nieuws
HRC 3 vs Delft

Afgelopen zondag mochten we weer met het Derde de wei in tegen RC Delft. De eerste wedstrijd was een redelijke walk-over, maar dat was zondag allerminst het geval, want Delft kwam met een versterkt team op de proppen dus wij konden onze borst nat maken. Na een goede warming-up stonden wij klaar om de wedstrijd te beginnen en het was vanaf de eerste minuut een boeiend gevecht. Wij gingen vol aan de bak en dit had onze eerste try van de wedstrijd tot gevolg door een mooie break van Sam. Jona was vandaag ook lekker op dreef en niet alleen met zijn conversies, waarover later meer. We bleven lekker doorgaan met spelen en het was meer Sam a.k.a. Twinkle Toes die voor onze tweede try over de lijn ging.

Dan zou je denken, gaat gesmeerd, maar Delft gaf ook vanaf de eerste minuut aan dat ze niet even zouden omrollen en zij kwamen een paar minuten later terug met een try en het moet gezegd worden ook een mooie conversie vanaf de zijkant. Ondanks dit bleven we gewoon doorgaan en wellicht dat we onze beste wedstrijd hebben gespeeld. Want ons gameplan werd voor de verandering consequent uitgevoerd en dat had resultaat. We bleven lekker try’s scoren met als hoogtepunt, een push-over try en een kickje van Jona die door Maurits werd gevangen en over de lijn werd gedrukt. Ruststand 7 – 29.

De eerste helft zat er op en we stonden redelijk tevreden bij elkaar, maar we wisten, we moesten nog 40 minuten knallen om de 5 punten mee te nemen naar Den Haag. Delft kwam ook goed uit de startblokken en zij wisten best wat druk op ons te zetten. Dit resulteerde in twee try’s van hun en toen stond het opeens weer 19 – 29. Nog niets om  je zorgen over te maken, maar we moesten wel weer aan de bak. Wat volgde was een boeiend gevecht in de tweede helft waarin we domineerden in de scrum, niet in de laatste plaats door de terugkeer van Joost “Man Mountain”. Met resultaat, want het was weer Jona die met een leep kickje Peter in stelling bracht die de laatste try van de try drukte. Eindstand 19 – 36.

Het was een zware pot, maar we hadden onze koppies erbij en de Delftse versterkingen hadden niet de impact die ze dachten. Moet wel zeggen, dit zijn wel de leukste wedstrijden om te spelen. Na 80 minuten hard werken met de volle buit er vandoor, lekker. Wat ook wel goed is, is dat we hebben laten zien wat we als team kunnen bereiken als we allemaal aan staan en onze taken uitvoeren. Dat gaan we meenemen naar de trainingen deze week en de wedstrijd volgende week, ja deze zondag hebben we even rust. Wat wel nodig is voor een aantal van ons.

De foto’s zijn van de hand van Floor Drok die aardig genoeg was om deze foto’s met ons te delen.

Ploeterend door het gras,

Mark

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement