Deelname aan de DeGiro Voorjaarscompetitie

  -   HRC 1
HRC Logo
Nieuws met betrekking tot HRC Heren XV

Beste rugbyvrienden en vriendinnen,

Eind februari jl. berichtten wij jullie over het opstarten van de Ereklasse heren rugby, ofwel de DeGiro Voorjaarscompetitie. Het bestuur heeft in februari in nauw overleg met staf en spelers besloten nog niet deel te nemen aan deze competitie.

We zijn inmiddels bijna 2 maanden verder en we zijn van mening dat de condities verbeterd zijn. Alhoewel er dagelijks nog veel besmettingen in het land zijn en er in de zorg enorm gebikkeld moet worden, denken wij dat het op dit moment verantwoord is om aan deze competitie mee te gaan doen. Het bestuur heeft in overleg met staf en spelers aan Rugby Nederland aangegeven dat HRC graag vanaf 8 mei as. instroomt in de DeGiro Voorjaarscompetitie.

Graag nemen we jullie mee in onze overwegingen om nu wel te gaan deelnemen. Naast de komende versoepelingen in de maatschappij, zien we dat het wekelijks testen van de spelers en staf bij de reeds deelnemende clubs goed en professioneel verloopt (gecoördineerd door Rugby Nederland), er weinig tot geen besmettingen zijn geweest binnen deze groepen, de kosten van het testen aanzienlijk zijn gedaald én er een sponsor binnen HRC is opgestaan om onze tests te bekostigen. Daarnaast hebben we de laatste weken goede ervaringen gehad met de trainingen van onze senior spelers <27 jaar (geen besmettingen) en lijkt het er op dat sporten in de buitenlucht niet heel snel tot besmettingen leidt, ondanks dat bij rugby niet makkelijk de 1,5 meter afstand gehandhaafd kan worden. Rugby, en in het bijzonder HRC, lijkt geen brandhaard van Covid-19 te zijn.

Maar bovenal, onze spelers en staf staan te springen om mee te doen en hun geliefde sport te beoefenen: rugby op topniveau! Unaniem hebben zij aangegeven de risico’s van deelname te begrijpen en de verantwoordelijkheden en verplichtingen die bij deze deelname komen kijken, te aanvaarden en te zullen dragen. Het is dan ook voor deze spelers enorm mooi nieuws dat we weer gaan rugbyen op topniveau!

Het bestuur en de staf realiseert zich tegelijkertijd ook dat de overige senior spelers hier weinig mee zijn geholpen. Voor hen geldt dat er nog weinig getraind kan worden en dat het competitie-seizoen feitelijk al ten einde is. Helaas kunnen we daar weinig aan veranderen. Wel werkt het bestuur aan een voorstel (ter goedkeuring van de ALV) om deze spelers het komende seizoen een korting op hun contributie 2021-2022 te geven. We zullen hier later op terug komen.

De wedstrijden van de DeGiro Voorjaarscompetitie zullen zoveel mogelijk gestreamd worden, want toeschouwers zijn helaas nog steeds niet welkom. Daarbij zullen we onze sponsoren zo veel als mogelijk in het zonnetje gaan zetten en kan iedereen meegenieten van onze wedstrijden en juichen voor onze mannen.

Komende weken zullen we jullie op de hoogte houden van het reilen en zeilen van ons 1e team in de DeGiro Voorjaarsompetitie, over de gang van zaken rond alle protocollen, livestreams en sportieve prestaties en hopelijk over de mogelijkheid om straks elkaar weer op de club te ontmoeten onder het genot van een drankje. Wie zal het weten.

Tot die tijd, stay safe en hou je nog ff Haags!

Namens het bestuur en onze staf van het 1e team,

Pieter Hoog

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement