De wind maakte geen verschil

  -   HRC 1
HRC Haarlem
Het wedstrijdverslag van HRC 1 vs RFC Haarlem 1

Het weer was bar en boos, windvlagen, hevige stortbuien en wiebelende rugbypalen. Maar de echte fans en supporters hadden de oproep niet naast zich neergelegd en waren in groten getale op komen draven. En zij werden niet teleurgesteld.

De wedstrijd werd op veld 2 gespeeld; wel fijn hoor als je naast een grasveld ook de beschikking hebt over een kunstgrasveld.

HRC speelde de 1ste helft met die krachtige wind in de rug. De kick off was aan ons en Davíed (Weersma) plaatste de bal diep in de verdediging van onze tegenstander, die gelijk onder druk kwam te staan. Wij wisten de bal in ons bezit te krijgen en in de 2de minuut stond onze 1ste score op het bord door HRC’s Kees de Bruin (5-0).

Vervolgens was het spel aan Haarlem, maar wij hielden ferm stand. Haarlem heeft een fysiek sterk team met grote krachtige spelers zowel in de 3-kwarters als in de voorwaartsen. Maar we tackelden als …..(?!) en dat deed Haarlem zo nodig ook.

Langzaam kreeg HRC toch meer grip op het spel en drukten we Haarlem meer en meer in de verdediging. In de 27ste en 30ste minuut maakten Haarlem 2 overtredingen die leidden tot 2 penalty’s die Davíed beiden verzilverden 11-0.

Het was in 38ste minuut dat Björn Dolman de tweede try liet noteren: na heel snel losse werk van de voorwaartsen en scherp uitspelen van de bal via de scrumhalf, center hopla naar de winger. Een try uit het boekkie!!! Rust: 16-0

De 2de helft probeerde Haarlem met de wind in de rug HRC te verschalken maar dat mocht niet lukken. Zo nodig verdedigden we bikkelhard, maar we waren ook niet bevreesd de aanval te zoeken. Dit leidde in de 55ste minuut tot een try van Abe Hoogveld welke door Davíed bekroond werd 23-0.

HRC had Haarlem op de knieën. Een prachtige aanval waarbij de bal door Jasey van Kampen over de verdedigingslijn van Haarlem gekickt werd werd door Siem Noorman bemachtigd en verzilverd daarmee de score naar 28-0 brengen.

In tussen had HRC Helaas wel drie spelers met ernstige blessures; Lodi Buijs en Kees de Bruin met een hoofdblessure en Jasey van Kampen met een knieblessure. We hopen dat ze spoedig zullen herstellen.

In de 75ste minuut wist Haarlem die hinderlijke 0 van het bord te krijgen door onder de palen te scoren + conversie 28-7.

Dit was de eindstand, misschien iets geflatteerd, maar HRC heeft zich manmoedig hersteld van de nederlaag vorige week tegen het ‘t Gooi.

We sluiten de 1ste helft van de competitie af op de 2de plaats achter ‘t Gooi (43 punten); H.R.C. (41 punten) en voor Eemland (40 punten). De 4de, 5de en 6de plaats zijn respectievelijk voor Haarlem (30 punten), The Dukes (27 punten) en Castricum (25 punten). Dit zijn de teams die voor het kampioenschap gaan strijden.

A.s zaterdag 21 januari gaan de play off’s van start. Voor HRC betekent dat uit tegen The Dukes; k.o. 15u00. En zaterdag 28 januari treden de mannen thuis aan tegen Castricum.

De foto’s bij dit artikel zijn natuurlijk weer van Frank van Leeuwen en ter beschikking gesteld door onze partner Sportsnap.nl. Op de website van Sportsnap zijn nog meer beelden van de wedstrijd te bewonderen en te verkrijgen. Daarbij plaatste Sportsnap en ook Haagsetopsport weer er wedstrijdverslag.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement