De spanning stijgt!

  -   Nieuws
Op 14 mei spelen onze Cubs en onze Colts om het Nederlands Kampioenschap!

Zaterdag de 14e speelt ons eerste de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen en is er een gezellige sponsorborrel. Dat wordt heel vast een mooie happening, maar toch zullen twee van onze jeugdteams (eerder) die zaterdag de voorkeur geven aan het veld van het Nederlands Rugby Centrum in Amsterdam. Daar vindt namelijk de jeugd finaledag plaats en zowel onze Cubs en Colts (!!) spelen dan om het landskampioenschap (Cup poule).

Rugby Nederland is druk bezig met de voorbereidingen en in Amsterdam kijken ze ernaar uit om onze twee finalisten teams te ontvangen, samen met – hopelijk – een flinke schare fans en toeschouwers.

Ter informatie:

  • De entree is gratis!
  • Prijzen voor spelers van het jaar (onze Colt Kees de Bruin is in de race) worden ook op deze dag uitgereikt.
  • Aan de parkeerplaats rond het sportpark aan de Bok de Korverweg wordt groot onderhoud gepleegd, dus let goed op de bewegwijzering! Het parkeerterrein is alleen bereikbaar vanaf de Nico Broekhuysenweg. Kom je vanaf de kant van de Haarlemmerweg (N200) dan is het de bedoeling dat je om het sportpark heen rijdt. Maar dit kan de komende week nog veranderen….
  • Houdt er rekening mee dat het er officieel aan toe gaat, het aantal mensen dat op het veld wordt toegelaten is voorgeschreven/beperkt en dat wordt gehandhaafd (maar op de tribune is plek zat).
  • De prijsuitreiking vindt na de wedstrijd plaats op het veld. Maar let op, ook dan is kunstgrasveld is verboden voor publiek (en voor vuurwerk, confetti, sigaretten, glas etc.)

De dagindeling is als volgt:

Onze Cubs worden om 10.30 uur in Amsterdam verwacht om om 12.00 uur de KO van de Cubs finale HRC – Amstelveense RC te beleven. Deze staat onder leiding van de bondsscheidsrechter Guus Welle Donker en de grensrechters Mika Naulais en Lars Looten. Ap van Kersbergen is 4e official.

Tussendoor wordt dan om 13.30 uur de Junioren finale tussen RC The Dukes – Amstelveense RC gespeeld.

Om 15.00 uur is het de beurt aan onze Colts (die uiterlijk 13.30 in Amsterdam worden verwacht). Dan is de KO voor de finale HRC – Utrechtse RC. Hun wedstrijd zal worden geleid door Phila Bitterhout als ref. Bram Oudman en Guus Welle Donker staan langs de zijlijn, Ap van Kersbergen is de 4e en Lars Looten de 5e official.

HRC is – ongeacht de uitslagen – enorm trots op het feit dat wij in 2 van de 3 jeugdcategorieën om de hoogste eer strijden. Dat verdient een groot compliment richting onze spelers, de trainers, de coaches en de staf.

Daarbij wensen we onze Cubs en Colts waanzinnig veel succes en plezier (geniet er van), nodigen we jullie van harte uit om naar Amsterdam te komen om ze aan te moedigen en hopen we dat iedereen die niet naar Amsterdam kan komen, op de club blijft wachten/borrelen om ze te ontvangen en hun verhalen te horen!

En als je echt niet kan komen….er is een live stream….Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement