De scholentoernooien komen er weer aan!

  -   Nieuws
Teamplayers
Doorgaans onder schooltijd dus buiten het zicht, maar leuk om te lezen/weten!

Net als voorgaande jaren zijn de Teamplayers – via Edwin Straatman – weer aan de slag om drie leuke toernooien te organiseren. Het team bestaat uit drie HALO-studenten (Pim, George en Zoë), twee Sportkunde studenten (Tim en Sebastiaan) en één student Voeding & Diëtiek (Joep).

De drie toernooien die we organiseren zijn voor:
– kinderen met een verstandelijke beperking op 21 april,
– kinderen op de basisschool op 25 mei
– en kinderen op de middelbare school op 3 juni a.s.

Samen zijn ze de laatste tijd hard bezig geweest met het contact opnemen met basisscholen en middelbare scholen, het clinics geven op basis- en middelbarescholen en het opstellen van een draaiboek voor het toernooi van de kinderen met een beperking.

Voor het toernooi voor de kinderen met een beperking komt 1 school in aanmerking: de Inspecteur de Vries. Er komen bijna 100 leerlingen een ochtend met ons kennis maken met rugby, maar het belangrijkste aan de dag is dat het een gezellige en onvergetelijke dag word voor deze speciale doelgroep.

De basisscholen die op 25 mei komen staan ook al te popelen door de clinics die we op de scholen hebben gegeven. Op dit toernooi verwachten we 200 kinderen van ongeveer 8 verschillende basisscholen die tagrugby gaan spelen in teams van 7. Voor deze groep is het belangrijk om de kinderen kennis te laten maken met de rugbynormen en waarden. De normen en waarden die voor de Teamplayers centraal worden gezet zijn dus: respect, discipline en kameraadschap. Deze normen en waarden kwamen ook al aan bod in de clinics door de spelletjes en omdat ze specifiek zijn benoemd door de Teamplayers.

Het laatste toernooi voor de middelbare scholieren is op 3 juni en op dit toernooi word ‘’normaal’’ rugby gespeeld in teams van 7. Omdat er wordt getackeld en de kinderen niet op rugby zitten, hebben de Teamplayers hier extra aandacht aan de veiligheid en de manier waarop je tackelt besteed.

De Teamplayers hebben het volste vertrouwen in de toernooien en hopen er mooie dagen van te kunnen maken.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement