De Ralph Simonis Cup

  -   Colts
Ralph Simonis
Het herinstellen van een prachtige prijs met een nog mooier doel

Het Rugby staat bol van de bijzondere trofeeën. Op HRC hadden we onder andere de Ralph Simonis Cup en deze HRD zal er – na enige tijd – weer om deze beker worden gestreden. Onderstaand het verhaal achter de cup die de naam van Ralph Simonis draagt.

Iedereen kent ons erelid en club-icoon Ralph Simonis: geestelijk vader van de HRC jeugd, waarvan er velen nog steeds op de club rondlopen.

Jaren geleden is er ooit eenmalig een groot jeugdtoernooi geweest dat Ralph zijn naam droeg, maar helaas is er daarna nooit meer gespeeld om de toen aan de winnaar uitgereikte cup.

Met gepaste trots kunnen we nu de herintroductie aankondigen. Op de komende HRD gaat er weer om de Ralph Simonis Cup gestreden worden tussen de (tweedejaars) HRC Colts en de Jonge Honden van de studenten teams DSR-C, RSRC en LSRG. Drie verenigingen waar HRC al jaren nauwe banden mee heeft, en die banden willen we koesteren en verder versterken.

Naast dat het voor iedereen een mooie opwarmer is voor het nieuwe seizoen, hebben de wedstrijden om deze troffee ook een groter doel dat prachtig aansluit bij de naamgever van de op het spel staande bokaal: het verzekeren van een passende rugby-toekomst voor onze spelers ná de HRC-Colts periode. Uiteraard willen we het liefst dat alle Colts blijven spelen in onze clubkleuren als ze Senioren worden. Maar mochten ze gaan studeren in deze 3 ons omringende steden én ze een overstap naar het studentenrugby overwegen, dan kan er op deze manier alvast kennis gemaakt worden en hopen we onze jongens en meiden te helpen om lekker te landen in deze studentensteden, zodat ze blijven rugbyen (en t.z.t. weer terugkomen bij HRC).

Daarnaast zal er door HRC 3 – andersom – gespeeld worden tegen een combinatie team van studenten van deze 3 studentenrugbyclubs die aan het einde van hun studie zijn, zodat zij weten en ervaren dat de deur bij HRC voor ze open staat en er na het studentenleven altijd weer een weg terug is naar onze (burger) club.

Dit jaar starten al deze wedstrijden aan het begin van de zaterdagmiddag (27 augustus a.s.) en daar tussendoor spelen ook de goden van weleer: de Oude Meesters om die andere prijs, de Theo Snijders Bokaal. De derde speciaal aan onze club verbonden bokaal – de Ximena Bokaal – staat overigens zondag (voor de 10x) op het programma van de HRD.

We hopen jullie allemaal te zien op de HRD en zeker ook voor dit mooie middagprogramma op zaterdag!

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement