De laatste

  -   Dames
Wedstrijdverslag HRC Xtreme - Cheetahs, door Claire

Afgelopen zondag speelden we weer tegen de Cheetahs uit Haarlem. Zij stonden eerste in de competitie en waren niet meer te achterhalen, maar wij waren niet van plan ze geen ongeslagen kampioen te laten worden. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden!

De wedstrijd was nog maar net begonnen toen Noa doorbrak. De Cheetahs wisten haar nog wel te raken, maar Noa was niet omlaag te krijgen en al struikelend wist ze onze eerste try te drukken. Helaas werd de conversie niet geraakt dus was de stand 5-0.

De dames van Haarlem herpakte zich maar Xtreme had een goede verdediging staan. Ondanks een goede tackle van Iris wisten de Cheetahs toch een try te maken en brachten ze de stand op 5-7. Snel daarna wist Do de bal weer te kapen en brak ze door. Met een mooie try bracht ze de stand naar 10-7.

De Cheetahs en HRC gingen erg gelijk op en het werd een spannende wedstrijd want al snel stond het 10-14. Na een mooie ofload van Noa lukte het ook Hannah om een try te maken. Hier waren de Cheetahs niet blij mee, dus toen zij een penalty kregen kozen zij ervoor om door de palen te schieten en daarmee viel het weer hun kant op: 15-17.

Xtreme bleef door vechten en wederom brak Noa weer door en maakte een mooie try. Sophie wist deze keer ook de conversie te raken en samen brachten ze de stand naar 22-17 in ons voordeel. Daar waren blij mee, maar wisten dat de wedstrijd nog niet voorbij was en bleven gefocust. Dat was maar goed ook want de Cheetahs braken weer bijna door. Gelukkig stonden we goed te verdedigen en wisten we dit te voorkomen. Na weer een goede pass van Noa kon Hannah nog een try drukken. Daarna wist ook Do in de laatste minuut nog een try te maken en bracht ze de eindstand naar 31-17!

Toen het fluitsignaal klonk was iedereen erg blij, maar ook emotioneel. Helaas zijn er 3 meiden die ons na dit seizoen gaan verlaten en die dus hun laatste wedstrijd met ons gespeeld hebben. Daarom hebben we Iris, Tamar en Julia nog even in het zonnetje gezet en hebben we hen heel erg bedankt voor hun inzet en gezelligheid de afgelopen jaren. We gaan jullie heel erg missen en hopen jullie snel weer aan de zijlijn te zien staan!  Ook gaan we komend seizoen afscheid nemen van onze coach Bonnie. We zullen hem en zijn coaching ook heel erg gaan missen!

Woman of the match door Xtreme: Noa
Woman of the match door Cheetahs: Do

Naast de eigenfoto’s van Xtreme stond ook de fotograaf van Sportsnap Michel Finkelnberg langs de lijn en hij is altijd zou vriendelijk om HRC wat foto’s ter beschikking te stellen. Dank Michel!

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement