De laatste ronde

  -   Junioren
Junioren 1
Wedstrijdverslag van Junioren 1 uit bij ‘t Gooi in Naarden

Ineens was het zover – de allerlaatste reguliere poulewedstrijd in de competitie. De HRC Junioren 1 togen naar Naarden voor een sportieve ontmoeting met hun rugby vrienden van ‘t Gooi. De weergoden werden er al net zo melancholisch van en besloten een samenvatting van alle weertypen van het afgelopen seizoen over deze pot uit te storten: wind, regen, hagel, venijnige kou, een grijze Hollandse wolkenlucht, een hartverwarmend zonnetje – het kwam zaterdag allemaal voorbij in Naarden.

Rugby’ers laten zich natuurlijk door geen enkel weertype weerhouden. Weer of geen weer, ze scrummen, rucken, kicken, passen en tacklen er lekker op los. Zo ook in Naarden. De ontmoeting tussen ‘t Gooi en HRC werd vooral een fysieke krachtmeting. ‘t Gooi was sterk in de scrum en kon op puur fysieke kracht in de aanval ook heel wat meters maken. De Haagsche boys moesten het naast stevig verdedigen vooral van hun samenspel, behendigheid en snelheid hebben.

HRC liep uit dankzij enkele mooie aanvalsacties, maar domineerde geenszins. De zeven Haagsche try’s werden door vijf verschillende spelers gedrukt, een teken van kwaliteit over de hele breedte. ‘t Gooi gaf goed partij en wist de Haagsche boys meermaals te frustreren in hun aanval. Met een listige interceptie scoorde het thuisteam zelfs een prachtige  try.

De laatste competitieronde eindigde in een 7-37 overwinning voor de Hagenezen. Met deze winst is HRC definitief als nummer één in de Cup poule geëindigd. Wat rest is de kruisfinale tegen de nummer vier, Rugby Club Amstelveen. Als koploper heeft HRC het thuisvoordeel voor dit duel. Zaterdag 6 april komen de Amstelveners op bezoek in het Haagsche. De inzet is hoog: een plek in de finale in het rugbystadion in Amsterdam om het landskampioenschap.

Kom op 6 april onze boys massaal steunen en schrééuw ze naar die finale! We hebben horen fluisteren dat HRC 1 in de Ereklasse op 6 april óók thuis speelt, een uitgelezen kans voor alle fans om niet alleen de Haagsche senioren maar ook het talent bij de jeugd aan te moedigen!

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement