De Kruisfinales!

  -   Colts
Colts tekst
Het wedstrijdverslag van HRC Colts 1 uit in Castricum

Op deze mooie zaterdag stond de o zo belangrijke (inhaal) wedstrijd tegen het Cluster CazWa Warriors Colts 1 op het programma. 

Inhalen omdat afgelopen weekend de weergoden liever een open water zwem/rugby wedstrijd hadden willen zien. Omdat rugbyen met lieslaarzen aan nu eenmaal niet in de reglementen staat, was het gedwongen een weekje opschuiven. Achteraf gezien een geluk bij een ongeluk, want wat was het fijn om met een zonnetje en temperaturen met dubbele cijfers, boven nul wel te verstaan, langs het lijntje te kunnen kijken. 

Belangrijk was het vandaag omdat ons eerste Colts team zich bij winst helemaal op zeker zou plaatsen voor de kruisfinales die voor de Colts de NL Kampioen seizoen 2022/2023 gaan bepalen. 

Van dit feit was iedereen goed doordrongen. De trainingsarbeid was afgelopen weken al aanzienlijk hoger opgeschroefd. Alles ging nog harder en nog sneller. Een feest voor het oog om de team runs te zien. Een aantal spelers kunnen door deze trainingsarbeid op het veld bijkans de CPC loop met record tijden uit lopen.  

Deze intensieve trainingsarbeid wierp in Castricum wel degelijk de vruchten af. Als toeschouwer moest je wel blijven opletten want anders was je de bal kwijt. Beetje balletje balletje met de drie bekertjes op een groen kleedje en het was bij vlagen smullen. 

Aan de overwinning valt derhalve niets af te dingen. Het eindsignaal van de wederom prima leidende ref, gaf 15 – 50 aan in het voordeel van onze HRC Colts 1. Echter, en dit zoals vaker dit seizoen, de score was niet het hele verhaal. Want de tegenstander gaf net zoals een treffen tijdens een eerdere fase dit seizoen, veel sportieve weerstand. Het was een wedstrijd waar het verzet door het snelle HRC spel pas in de tweede helft echt werd gebroken. 

Ik ga verder in deze fase van de landelijke Cup competitie waarin de prijzen worden verdeeld, niet (meer) aangeven waar dat sportieve verzet uit bestond. Meerdere mensen buiten HRC lezen nu eenmaal mee wat onverhoopt, onbewust en zeker ongewild de toekomstige tegenstanders een strategisch voordeel kan geven. Maar de manier waarop er werd gespeeld zorgde voor de openingen om vanaf de allereerste wedstrijd minuut tot het eindsignaal de voorsprong uit te bouwen. 

Met rollende oogjes werd – met het fijne gevoel dat de kruisfinales definitief zijn bereikt – de terugreis aanvaard. Uw scribent had haast een geslepen voorruit nodig om de focus te kunnen houden op de weg. 

Volgende week de laatste poule wedstrijd tegen BRC in het eigen Haagsche theater. Voor het bereiken van de kruisfinales is de uitslag niet meer van invloed. Maar voor de sportieve eer en het feit dat er bij winst een eerste kruisfinale thuis in plaats van een uitwedstrijd volgt, toch wel een aardig potje in het vooruitzicht. Komt daarom allen naar HRC aanstaande zaterdag! KO 14.30 uur.

Enne, de Six Nations zijn gespeeld, felicitaties voor Ierland en iedereen die Ierland een warm hart toedraagt, maar verder dus geen reden om zaterdag a.s. niet van de bank te komen om te komen kijken en onze Colts aan te moedigen. 

Uw immer optimistische rugby ouder(e)

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement