De kop is er af

  -   HRC 1
HRC 1 vs Dendermonde 1 op HRD 2023
Verslag van de HRD wedstrijd HRC 1 Dendermonde 1

De Haagsche Rugby Dagen zijn traditioneel voor de HRC de opening van het rugby seizoen.

Hoewel de eerste rugby competitiewedstrijd voor HRC 1 pas plaatsvindt op zaterdag 16 september a.s. tegen Oosterwijk Oysters (uit), is de openingswedstrijd op de HRD een mooie gelegenheid voor de technische staf van de HRC om te zien hoe het team ervoor staat.

Tegenstander deze zaterdag was de meervoudig kampioen van België; Dendermonde (de enige Vlaamse topclub bij onze zuiderburen, de andere topclubs komen uit Wallonië).

Dendermonde ging voortvarend van start en wist na 2 ½ minuut de openings try van de wedstrijd op het scorebord te zetten. HRC kwam sterk terug en bij de rust stond het 3 try’s tegen 2 in het voordeel van HRC.

Gedurende de tweede helft van de wedstrijd wisselden de coaches van HRC flink door zodat alle selectiespelers de gelegenheid kregen te spelen en de coaches een algemene indruk kregen van de spel kwaliteiten van de geselecteerden.

In die tweede helft wist Dendermonde nog tweemaal een try te scoren, waar HRC niets tegenover wist te zetten. Daarmee werd het uiteindelijk 17 – 26 in het voordeel van de gasten.

Wat betreft de foto’s natuurlijk was Frank van Leeuwen van onze partner Sportsnap.nl. Op hun website vind je nog meer schitterende beelden!

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement