De kop is er af!

-   Colts

Wedstrijdverslag HRC Colts 21/9/2019

Er stond een heerlijk zonnetje boven het strakke kunstgrasveld van de Bassets in Sassenheim en in het clubhuis kon er (met een half oog) naar het World Cup debut van Nieuw Zeeland en Zuid Afrika worden gekeken; prima omstandigheden voor een middagje rugby dus.

Dat neemt niet weg dat het altijd spannend is, zo’n eerste competitiepot met een vers team. Hoewel HRC op de HRD tegen Kituro al had laten zien dat het team best aardig draaide, is het toch even afwachten hoe het in de competitie loopt.

Welnu de eerste tekenen zijn goed. Op een paar momentjes – waarin Bassets/BSN in de buurt van de Haagse tryline dreigden te komen – en wat slordigheidjes na, was het eenrichtingverkeer. Binnen 5 minuten werd de eerste try gedrukt en na 70 minuten stond het 0-96. De eerste overwinning en de eerste 2 Zumba’s zijn daarmee een feit.