De Kers op de Taart!

  -   Nieuws

Afgelopen zondag, excuus zaterdag was de seizoensafsluiter tegen de oude mannen van ASCRUM AA. Zoals de trouwe lezers waarschijnlijk wel weten, dit is een team waar we toch wel een beetje moeite mee hadden. Twee wedstrijden gespeeld en beide verloren, dus we hadden wat recht te zetten. De wedstrijd begon en het was gelijk fysiek aanpoten. Maar ondanks wat startproblemen hielden we het droog en na 15 minuten stond onze eerste try op het scorebord! AA deed daarna gelijk wat terug door ook een try te scoren, maar niet uit het veld geslagen gingen wij ook opzoek naar de voorsprong. Met succes, want we gingen daarna twee keer over de lijn door goed werk van de backs en voorwaartsen. De eerste helft was hard, maar we doorstonden het uiteindelijk sneden wij door hun verdediging. Ruststand 19 – 5.

AA heeft er nog vertrouwen in

De sfeer in de rust was gespannen, maar we hadden goede hoop dat als wij ons spelletje konden volhouden dat we de wedstrijd naar ons konden toetrekken. Maar zoals altijd, je hebt met een tegenstander te maken die ook weten wat ze doen, namelijk het spel vertragen en balbezit houden en vandaar uit scoren. Dit gebeurde dan ook in het eerste kwartier van de tweede helft. Wij waren te slordig in balbezit en AA hield de bal bij zich en scoorde hierdoor twee try’s. Wel zonder conversies, wat best opmerkelijk was, want een aantal waren moeilijker te missen dan te raken. Maar het stond wel 19 – 15 naar 55 minuten. Je zag bij de oude mannen van AA het gevoel ontstaan, dit trekken we wel naar ons toe. Gelukkig kwam de kentering direct daarna. De oude mannen van AA werden wat vermoeider en wij konden raken waar het pijn deed in de lijn. Onze backs hadden een ‘field day’ in de laatste 25 minuten van de wedstrijd. Het regende try’s en conversies, soms door ons mooie samenspel, een andere keer door een mooie break. Eindstand 73 – 15.

Weer een try erbij

Ja mensen, wat is dat toch mooi, eindelijk pak je die gasten van AA. Winnen van je Angstgegner en dan ook met eclatante cijfers, dat is wel lekker. Als team hebben we echt een mooi seizoen gedraaid. Meerdere nieuwe jonge gasten die pas net zijn komen spelen hebben nu al hun draai gevonden in het team. De oude garde die kar blijft trekken en natuurlijk allemaal onder goede begeleiding van coach en teammanager. Volgend seizoen spelen we, hoogstwaarschijnlijk, weer in dezelfde klasse en daar kijken wij allemaal weer naar uit, leuke mix van (oud)studententeams en ervaren teams. Plus het voordeel dat het allemaal redelijk in de buurt is. De dag werd afgesloten met een mooi feestje waar me 160 man een klein biertje dronken en genoten van de BBQ, allemaal onder de muzikale begeleiding van de welbekende, op HRC althans, DJ Nippie!

Poortje na de wedstrijd

Mensen, het was dit seizoen weer leuk om deze verslagen te schrijven, volgend seizoen kunt u ze elke week weer vinden op de website, maar de komende weken is het even tijd om de lichamen wat rust te gunnen voor volgend seizoen.

Moe maar voldaan

Hard en laag,

Mark

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement