De Junioren

  -   Junioren
Junioren
De wedstrijdverslagen van onze Junioren teams (zaterdag 13/11)

We hebben jullie al op de wedstrijdverslagen van verschillende teams kunnen trakteren en zijn blij dat we deze week – voor het eerst dit seizoen – ook het reilen en zeilen van onze Junioren kunnen delen. Zaterdag 13-11 speelden alle drie de Junioren teams. Team 1 en 2 speelden uit, team 3 speelde thuis. Helaas geen winst deze week, maar wel een paar mooie wedstrijden.

Team 1 speelde uit tegen Amstelveen. Ook in dit tweede treffen waren ze niet minder dan Amstelveen, maar toch ging ook deze pot verloren (24-12).  Meer rust op cruciale momenten, beter vast houden aan de afgesproken taken en – een van de belangrijke lessen die ze meenemen uit deze wedstrijd – leren omgaan met factoren die buiten je macht liggen.  Het gaat er zeker voor zorgen dat het team zich verder ontwikkelt.
Player of the Match : Sytse

Team 2 had zich voorbereid op een spannende wedstrijd tegen Eemland en begon meteen goed. HRC wist binnen een minuut uit de kick off een mooie try te maken. Ook de conversie ging door de palen. Snel daarna volgde echter ook een try voor Eemland.

De ref moest vervolgens het veld verlaten na een zweepslag en na een paar minuten moest ook de invallende scheidsrechter worden gewisseld voor een derde referee. De teams speelden echter onverstoorbaar verder en waren aan elkaar gewaagd. Er werd omstebeurt gescoord. 

HRC kwam in de loop van de wedstrijd op een 18-29 voorsprong, maar was niet in staat om deze te behouden. De wedstrijd eindigde in 30-29 nadat HRC in de laatste tien minuten elf punten tegen kreeg. 

HRC Junioren 2 verloor dus op het nippertje. Het eerste verlies voor dit team van het rugbyseizoen. Helaas, maar ze streden hard en gaat met opgeheven hoofd door naar de volgende wedstrijd tegen Delft.

Team 3 speelde thuis tegen Utrecht. Het was een spannende wedstrijd, de spelers deden het ontzettend goed, zeker gezien de omstandigheden. Het team was vooraf al aardig uitgedund door wat geblesseerde spelers, maar kreeg daarbovenop te maken met een last minute uitval van nog eens 3 spelers. Hierdoor was er maar 1 wissel. Een aantal spelers hebben daardoor op andere posities gestaan de ze gewend zijn, maar dat is ze goed is afgegaan.

In de eerste tien minuten werd er al een try gemaakt door HRC. Helaas kreeg de maker van de try snel daarna een hoofdblessure waardoor hij moest stoppen en de laatste speler werd ingezet, oftewel geen wissels meer.

Een aantal lastige beslissingen tijdens de wedstrijd en een paar prima tries van beide partijen zorgde voor de eindstand van 14-19. De man of the match was Ivan en Daniel werd door de tegenstander tot man of the match geroepen.

De coach was super trots op dit team dat ondanks blessures en tegenslagen door bleef spelen en een goeie competitieve wedstrijd neerzette. 

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement