De Harde Leerschool van start!

Afgelopen woensdag is De Harde Leerschool officieel van start gegaan op HRC. Dit sociale project is onderdeel van het subsidie traject van de Gemeente Den Haag voor de verbouw van ons nieuwe clubhuis. Oud-bestuurslid Peter Arensman is namens HRC betrokken bij dit programma.

16 Hagenezen met een flinke achterstand in de maatschappij (langdurig werkloos, bijstand, verslaving, etc, etc) zijn dit 8 weken durende traject begonnen om te werken aan hun nieuwe toekomst! Het is de bedoeling dat dit traject 3x per jaar op HRC wordt gegeven.

Belangrijkste pijler is dat deze deelnemers echt willen werken aan hun toekomst. De Harde Leerschool helpt hen met de rest. Vanzelfsprekend is rugby en dan met name de 5 kernwaarden de rode draad gedurende dit traject. Ze worden bewust gemaakt dat (samen)werken, discipline, respect, sportiviteit en plezier een essentieel deel van het leven is en de basis van een succesvolle, maatschappelijke toekomst. Verder krijgen ze fysieke en sociale testen, sollicitatietrainingen en levensvaardigheden. Meer informatie op de site van De Harde Leerschool.

Het doel is dat alle deelnemers na 5 november aan een schoolopleiding zijn begonnen, dan wel bij een aan het werk zijn. Diverse Haagse bedrijven, instellingen en organisaties staan te trappelen om deze jongens na afloop een kans te geven. Vervolgens krijgen ze 12 weken lang ondersteuning van De Harde Leerschool. Dit initiatief is over komen waaien uit Engeland. Daar draait al 10 jaar lang dit School of Hard Knocks-programma (ook bekend van de BBC documentaires) met veel succes. 75% van de deelnemers komt blijvend uit hun oude situatie en hebben een nieuwe toekomst!

Ed Oskam en jouw team: veel succes bij deze eerste Haagse editie van De Harde Leerschool!