De haan kraait victorie!

  -   HRC 1
HRC vs Cas Ryan Berrevoets
Het wedstrijdsverslag van de thuiswedstrijd van ons eerste heren team tegen de Castricumse RC

Eerst even het geheugen opfrissen:

  • vorig jaar 5 februari speelden we uit tegen Castricum en werden we met 75 – 20 verslagen;
  • 1 oktober 2022 was onze 1ste competitiewedstrijd van dit seizoen uit tegen Castricum en wisten we ternauwernood te winnen 24 – 26.

En jongstleden zaterdag – 28 januari – was Cas onze 1ste tegenstander in de play off’s Het werd – houd u vast – …… 73 – 5. Het kan verkeren!

Let wel, maar liefst 4 van onze vaste waardes waren geblesseerd: Van Kampen, Groos, Schöller en Buijs. “Je bent zo sterk als je bank is” zeggen de wijzen. Nou, dat geldt dan zeker voor HRC 1. Het was een fantastische selectie prestatie. Joshua Kessler stond voor het eerst dit seizoen in de basis (scrumhalf) evenals Castor Magis (center) en Bas Michel speelde als Full Back. Vermeldenswaard is dat Fillemon Schöller zijn debuut voor het eerste gemaakt heeft, gefeliciteerd!

HRC ging er vanaf de kick off vol tegen aan en dat resulteerde in maar liefst 11 try’s en 9 conversies.

Onze captain Jordi Hop wist 3x de try line te passeren, Bas Michel 2x en Siem Noorman, “Davíed” Weersma, Ioan Davies, Niels Kühn, Castor Magis en Ryan Berrevoets maakten de serie van 11 compleet.

In verband met interland verplichtingen ligt het seizoen voor ons eerste nu stil tot 25 februari a.s.. Dan spelen we uit tegen ‘t Gooi.

P.S.: het 2e speelt a.s. zondag om 15.00 uur thuis tegen Octopus en de dames “Xtreme” spelen zondag thuis om 12.30 uur tegen Wasps. Kom ze aanmoedigen!

P.P.S: de Foto’s bij dit artikel zijn gemaakt door Frank van Leeuwen en ter beschikking gesteld aan HRC door onze partner SportSnap. Nog meer mooi foto’s van deze webstrijd vind je op de website van SportSnap. Ook is er een wedstrijdverslag gepubliceerd op de website van Haagse Topsport.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement