De duinen in!

-   Benjamins
Het verslag van de mega zware conditietraning in de duinen die onze Banjamins volbrachten

Afgelopen zaterdag was een zaterdag als geen andere; de Benjamins gingen op conditietraining de duinen in!

Aan de licht trillende bovenlip van de vaders die te laat hun vingers hadden opgestoken voor bakfietsdienst, hadden de kinderen kunnen afleiden wat ze te wachten stond, maar het enthousiasme had op dat moment gelukkig nog de overhand.

Eenmaal over de loopplank achter de tribune van het hoofdveld, begon de tocht pas goed – op tempo uiteraard! Richting de brug over de Landscheidingsweg leek iedereen het goed vol te houden, totdat de bocht om, het paardenpad in zicht kwam…. nu begonnen er ook wat bovenlipjes van sommige Benjamins te trillen….

Het moordende tempo van trainer Bob vooraan had al snel een behoorlijk gat geslagen tussen zijn kopgroep, het peloton en de gestaag groeiende rode lantaarn groep; als je goed luisterde hoorde je her en der al lichte pop-geluidjes van ploppende hamstrings en achillespeesjes van vaders die duidelijk al wat langer niet meer met hun eigen fitness bezig waren geweest.

Trappen af, de duin weer op, en weer omlaag en omhoog…. zonder het door te hebben was de karavaan al ter hoogte van Graaf Willem aangekomen en kort werd overwogen hun clubhuis binnen te vallen om limonade te bemachtigen voor de dorstige kelen….Sommige vaders keken door het zweet op hun ogen al richting het clubhuis van (de dames teams van) GroenGeel…. de sfeer kortom, werd her en der grimmig….

Tijd voor de stormbaan. Met tacklebags als team het duin op, je tegenstander en hun bag aanvallen, terwijl je met een paar maten je eigen bag beschermde…. heerlijke chaos, af en toe een enthousiast opzwellende lip en kleine bloedneus, maar vooral lekker ravotten!

De run van twee teams van trainers (vaders) betekende voor een aantal het definitieve einde van hun sportieve weekeinde, er werden inmiddels forse bedragen geboden om de bakfietsen met daarin de spullen terug te mogen fietsen in plaats van te moeten terug rennen.

Na het afblazen van de inval bij Graaf Willem was het voor de mannen en dames natuurlijk geweldig dat er in de duinen er een geïmproviseerde koek en zopie was opgesteld met warme chocolademelk en koeken. De sfeer verbeterde aanzienlijk en al snel was iedereen klaar voor de terugtocht.

Deze tocht bleek toch voor sommige teveel van het goede, vooral de eindsprint vanaf de manage langs de velden van HDM naar de poorten van onze club was een killer finale. Ook hier hielden de kinderen het overigens veel langer vol dan de trainers, maar dat kan voor u, de lezer niet meer als verrassing komen?

Veel respect voor de Benjamins, veel dank aan de bakfietsers met alle spullen en langs deze weg beterschap voor de minstens 15 vaders die vanavond en aanstaande zaterdag een toontje lager zullen blazen vermoeden we….

Man of the Match – Govert van der Velde! Stay the course, don’t let anybody tell you otherwise!

Vaker doen wat mij betreft!