Hieronder vind u informatie over de verschillende (leeftijds)categorieën en de mogelijkheden die er zijn om lid te worden van HRC. Leest ook vooral goed het stuk “PROCEDURE” want alleen als je die stappen volgt komt je verzoek bij de juiste mensen terecht.

PROCEDURE

De (enige) route is simpel en als volgt:

 1. klik op ‘WORD NU KANDIDAAT LID en vul alle gegevens van jezelf of jouw kind in;
 2. na verzending krijg je een automatische ontvangstbevestiging;
 3. de teammanager van de (leeftijds)categorie waar jij of je kind toe behoort neemt vervolgens contact op om een afspraak te maken voor het proeftrainen (LET OP als er een wachtlijst is voor een bepaalde leeftijdscategorie (zie hier onder) kan dit een tijd duren);
 4. als de proeftraining start, vangt er een periode van 2 weken aan waarin met met alle trainingen wordt meegedaan zodat er een goed beeld gevormd kan worden van de sport en de club;
 5. enthousiast, geef dit dan gedurende of na de proefperiode aan bij de teammanager, het lidmaatschap wordt dan van kandidaat naar permanent omgezet;
 6. welkom als lid van de Haagsche Rugby Club!
 7. er volgt vanzelfsprekend een contributienota inclusief 25 euro inschrijfgeld;
 8. mocht rugby het toch niet zijn, geef dit tijdens of meteen na de 2 weken proeftrainen door aan de teammanager.

LEEFTIJDSCATEGORIEEN

 • Heren
  HRC kent een flinke seniorenafdeling, waar rugby wordt gespeeld op verschillende niveau’s met een per niveau passende staf. Ons eerste team komt uit in de Ere Klasse, de hoogste klasse van de Nederlandse rugby-competitie. Het tweede is een “espoir” team dat wordt aangevuld met ervaren krachten en het derde heren team balt gezellig in de Derde Klasse. Rugby is een sport voor iedereen, voor senioren heren is er altijd wel een passende plek te vinden.
 • Dames
  Ons dames team probeert ieder jaar een stap naar boven te zetten en hun staf groeit mee met die ambitie. Dames rugby is absoluut in opkomst. Ook voor senioren dames geldt dat er voor jou doorgaans plek is op HRC.

CONTRIBUTIE

Het contributiereglement is HIER te vinden.

De contributie is opgebouwd uit de clubcontributie, vermeerderd met de bondscontributie. Voor de betreffende bedragen verwijzen we naar contributiereglement van HRC.

HRC kent verschillende opties voor het lidmaatschap:

Basisleden

 • clubcontributie geldend voor de leeftijdscategorie + bondscontributie
 • voor studenten, Oude Meesters en recreanten gelden zowel bij de club als bij de Bond aangepaste tarieven

Overige leden

 • Social Members, voor hen is de bondscontributie is optioneel

Inschrijfgeld

Bij inschrijving als nieuw lid is een eenmalig € 25,00 verschuldigd. Nieuwe Social Members betalen geen inschrijfgeld.

Kortingsregelingen

HRC biedt de volgende kortingsregelingen:

 • een familiekorting indien meer jeugdspelers uit hetzelfde gezin of huishouden lid zijn. Deze korting is € 25,00 bij twee jeugdspelers uit hetzelfde gezin, € 50,00 bij drie jeugdspelers uit hetzelfde gezin enz;
 • indien men gebruik wenst te maken van de Ooievaarspas, kan hiervoor contact worden opgenomen met de penningmeester, via penningmeester@haagscherugbyclub.nl.

Betalingsverplichting en inning

Leden van HRC zijn jaarlijks per 1 juli de contributie voor het nieuwe seizoen verschuldigd. Het lidmaatschap wordt jaarlijks automatisch verlengd.

HRC maakt gebruik van de diensten van ClubCollect (www.clubcollect.com) voor de facturering en inning van de contributie. Leden krijgen van ClubCollect betaalverzoeken namens HRC. Er zijn verschillende betaalopties, bijvoorbeeld in 1 keer via iDEAL of in termijnen via automatische incasso.

LET OP: bij niet, of niet tijdig voldoen aan de contributieplicht is het betreffende lid per direct niet speel- en trainingsgerechtigd. Indien de contributiefactuur onbetaald blijft, kan de vereniging het lidmaatschap van het betreffende lid bij de bond stopzetten. Daarmee is ook spelen bij een andere club niet meer mogelijk. Overigens kan HRC bij wanbetaling besluiten om het lidmaatschap voor de toekomst op te zeggen (waarbij de contributieschuld natuurlijk wel blijft staan).

Instroom gedurende het seizoen

Indien het lidmaatschap gedurende het seizoen aanvangt zal er een pro-rata korting van toepassing zijn.

 • Tot 1 januari: volledige contributie verschuldigd, zowel club- als bondscontributie
 • Vanaf 1 januari tm februari: 75% van clubcontributie, 100% bondscontributie
 • Vanaf 1 maart tm april: 50% van clubcontributie, 100% bondscontributie
 • Vanaf 1 mei tm juni: 25% van clubcontributie, 100% bondscontributie

OPZEGGING LIDMAATSCHAP

Het opzeggen van het lidmaatschap kan het hele jaar maar uitsluitend tegen het einde van het seizoen/verenigingsjaar. In de praktijk: opzeggen moet dus gebeuren vóór 1 juni. Opzegging geschiedt per e-mail en uitsluitend aan de ledenadministratie met daarbij minimaal de vermelding van je naam en je geboortedatum.

LET OP: mondelinge opzeggingen, opzeggingen bij de teammanager of trainer (al dan niet via mail of whatsapp) zijn NIET geldig.

Bij opzegging gedurende het seizoen vindt geen restitutie van de contributie plaats.

Een verzoek tot uitschrijving gedurende het seizoen wordt alleen gehonoreerd na volledige betaling van de contributie.

 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement