De beloftes van HRC!

-   Benjamins

Op zaterdag 9 maart hebben de Turven, Benjamins en Mini’s van HRC laten zien dat de basis van HRC super sterk is! Alle drie de jeugdcategorieën zijn kampioen geworden tijdens de districtskampioenschappen.

Bij zowel de Benjamins als de Mini’s heeft HRC zelfs twee podiumplekken behaald: 1 team werd eerste en het andere team derde van het district. Alle teams hebben laten zien dat HRC staat voor plezier op en buiten het veld, voor goede ontwikkeling in het technisch rugby, maar vooral ook voor het samen spelen en samen gaan voor een mooie wedstrijd. Namens alle trainers, teammanagers, teamouders en overige vrijwilligers van de GTBM wil ik de Turven, Benjamins en Mini’s van harte feliciteren met deze mooie titel!

Marjolein Zanen
Voorzitter GTBM

Verslag van de Turven

Een zaterdagochtend als zovele of…. Toch een beetje anders. Onderweg naar Hoek van Holland voelde ik toch wel een beetje extra spanning. Hoe gaan onze jongens het vandaag doen met hun eerste echte district toernooi? Eenmaal aangekomen bij de Hookers werden we hartelijk ontvangen.  Veldjes stonden klaar, refs waren aan het warm lopen. Nog even een lekker bakje koffie halen en hup daar begonnen we aan de warming up.

De turven van team Ierland waren relaxed en hadden er zin zoals altijd.  Na maanden trainen word steeds beter zichtbaard dat ze echt beginnen te rugbyen.  De jongens die begin van het jaar liever de swoosh deden op het veld (of bij elkaar hun wiebeltand checkten) waren nu opeens rugbyers die ‘aan’ stonden. De eerste 2 wedstrijden werd er goed samen- en overgespeeld met een mooie winst als resultaat. Hup, door naar de halve finale. Geconcentreerd stonden ze te vlammen! De teamspirit zat er goed in, er werden try’s gemaakt en veel tags gepakt.  Na een winst van 7-4 gingen ze met trots door naar de finale.

Nu moesten ze tegen de grote jongens van Rotterdam (ze hadden nog net geen baardgroei). Na een goeie positieve toespraak van trainer Martijn liepen ze met geheven hoofd en borst vooruit het veld in. Een zeer spannende wedstrijd met Haagsch accentje. Met een eindstand van 6-5 voor team Ierland floot de ref het toernooi af. Het dak ging eraf, de jongens waren zo blij! Rennend over het veld zongen ze “Wij zijn (wereld) kampioen!!!!!”

Winnen is niet alles maar het doet wel veel. Trots als coach stond ik daar in het veld te genieten van de jongens-onze toekomst- die nu al zoveel lol in het mooie spelletje heeft.

Verslag van de Benjamins

Districtskampioen worden is natuurlijk geweldig!!! Met drie fantastische teams zijn we afgereisd naar Delft en hebben we geweldig rugby gespeeld.

Dat we bij HRC niet alleen leren goed te rugbyen, maar ook normen en waarden bijbrengen, is misschien wel het mooiste kampioenschap!

Verslag van de Mini’s

De districtskampioenschappen 2019 in Rotterdam voor de Mini’s was een prachtige verzameling van mooie acties, sterk samenspel, spanning, hard werken en ruimte voor plezier! Twee teams HRC waren aanwezig, team geel en team blauw. Beide teams hadden een zware wedstrijd in de voorronde, team Geel speelde 0-0 tegen BSN en team Blauw speelde ook 0-0 tegen DIOK. Wegens meer gemaakte try’s door BSN werd team Geel 2e in de poule zodat beide HRC teams elkaar in de halve finale troffen. Wederom een spannende wedstrijd die team Geel wist te winnen.

Doordat BSN van DIOK had gewonnen in de andere halve finale, was de eindstrijd een herhaling van de spannende wedstrijd tussen beide teams in de voorronde Dit keer was team Geel sterker dan BSN en behaalde een hele mooie verdiende overwinning. Team Blauw haalde een zeer terechte derde plek op basis van het aantal try’s.

We zijn super trots op al deze kanjers!